Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U Craiova vrea să câştige Liga 1, dar a vândut o echipă de titlu! Cum ar fi putut arăta oltenii dacă nu-şi vindeau jucătorii

U Craiova vrea să câştige Liga 1, dar a vândut o echipă de titlu! Cum ar fi putut arăta oltenii dacă nu-şi vindeau jucătorii
Comentarii

Craiova vrea titlul în Liga 1 şi s-ar putea despărţi de Devis Mangia, tehnicianul însărcinat să aducă trofeul în Bănie. Între timp însă a vândut aproape o întreagă echipă de titlu.

Oltenii au explicat într-un comunicat de presă cum stă de fapt clubul din punct de vedere financiar, după ce au vândut o serie de jucători importanţi: ”Universitatea a încasat în ultimii doi ani 6,5 milioane euro net, din transferurile făcute, urmând să mai încaseze alţi 5,5 milioane în decursul următorilor 2 ani. Diferenţa dintre sumele vehiculate în presă şi cele despre care vorbim ţine mai ales de diversele costuri pe care le implică un transfer. În cazul nostru, aceste costuri au reprezentat circa 27% din sumele totale încasate, bani pe care a trebuit să-i plătim în alte părţi. Fie către cluburile formatoare (un procent standard de 5%, datorită căruia FRF-ul a obţinut, de pildă, peste 200.000 de euro din transferul lui Alex Mitriţă, clubul formator al acestuia fiind desfiinţat între timp), fie către cluburile de unde fuseseră acei jucători aduşi (circa 20%), fie către agenţi de jucători sau alţi intermediari. Apoi, din cele 6,5 milioane încasaţi, 3 milioane au fost cheltuiţi pe achiziţia de noi jucători şi restul de 3,5 au acoperit deficitul de buget în aceşti doi ani. Vă reamintim ce am mai spus: că nici un acţionar nu a retras vreun leu din club şi nici nu avem de gând să o facem” se arată în comunicatul oficial al clubului din Bănie.

Dincolo însă de capitolul financiar, Universitatea a rămas în ultimele două sezoane fără Alexandru Mitriţă, Andrei Ivan, Alexandru Băluţă, Vladimir Screciu, Gustavo, Andrei Vlad sau Bogdan Vătăjelu. Pe lângă ei, de la Craiova au mai plecat Zlatinski, Gardoş, Calancea, sau Roman.

Între timp, pe Ion Oblemenco au venit fotbalişti ca Cicâldău, Carlos Fortes, Cristi Bărbuţ, Ovidiu Bic, Andrei Cristea sau Stephan Drăghici.

Dacă ar fi reuşit să-şi păstreze toţi jucătorii (lucru destul de greu dacă ţinem cont de ofertele avantajoase şi de dorinţa fotbaliştilor), Craiova ar fi putut arăta astăzi înspăimântător pentru orice adversar din Liga 1.

Iată 11-le pe care ar fi putut să-l alinieze astăzi U Craiova, chiar sub comanda lui Mangia:

Pigliacelli - Martic, Kelic, Ferreira, Vătăjelu - Screciu, Cicâldău, Bancu (Gustavo) - Băluţă, Ivan (Koljic), Mitriţă

Afla mai multe despre: devis mangiacraiova 

viewscnt
Articole similare