Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ucrainenii nu doresc România la EURO 2020. "Bineînţeles că nu aş vrea. Ar avea un avantaj"

Ucrainenii nu doresc România la EURO 2020. "Bineînţeles că nu aş vrea. Ar avea un avantaj"
Comentarii

Myron Markevich, fostul selecţioner al Ucrainei, a evaluat adversarii echipei naţionale a Ucrainei de la EURO 2020. Deja se cunosc două adversare ale formaţiei pregătite de legendarul jucător Andrei Shevchenko - Olanda şi Austria.

Potrivit lui Markevich, Ucraina se poate bate de la egal la egal cu Olanda şi Austria, ceea ce le oferă şanse reale pentru accederea în faza superioară a competiţiei.

"Desigur, Olanda are o echipă foarte puternică, în creştere sub comanda lui Ronald Koeman. Au jucători la cele mai puternice cluburi din lume, cu atât mai mult partida se va disputa la Amsterdam. Dar acesta este fotbalul şi trebuie să ne gândim doar la victoria, în ciuda tuturoor dezavantajelor. Nu spun nimic despre Austria acum. Am văzut că adversarul nostru s-a calificat la turneu din grupa preliminară, dar asta nu înseamnă că Ucraina este cu ceva inferioară Austriei", a declarat Markevich.

Al treilea adversar din grupă se va decide în urma barajului Ligii Europa. Myron Markevich ar dori să evite o întâlnire cu România, deoarece meciul ar urma să se dispute pe Arena Naţională din Bucureşti, iar acest lucru ar reprezenta un avantaj pentru tricolori. Ar fi a doua confruntare din grupă pe care Ucraina va fi o obligată să o disputate pe terenul adversarei. Meciul contra Olandei se va disputa la Amsterdam, pe "Johan Cruyff Arena".

"Bineînţeles că nu aş vrea România ca adversar la EURO, deoarece va avea avantajul terenului propriu. Din cealaltă grupă, nu contează cine ni se va alătura, dintre Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo şi Belarus", a completat Markevich.

În Grupa A a barajului din Liga Europa, România va juca pe 26 martie în Islanda, iar Ungaria va juca în Bulgaria, într-o singură manşă, iar la finalul celor două meciuri se va cunoaşte finala barajului, care se va disputa te terenul învingătoarei Bulgaria sau Ungaria.

În Grupa D sunt programate, la acea dată, partidele: Georgia - Belarus şi Macedonia de Nord - Kosovo. Finala se va juca pe terenul câştigătoarei dintre Georgia şi Belarus.

Myron Markevich (68 de ani) a fost selecţionerul Ucrainei în 2010, apoi a îndeplinit diferite funcţii la Federaţia Ucrainană de Fotbal. În acest moment, Markevich este responsabil de loturile naţionale ale Ucrainei. Acesta a mai antrenat, de-a lungul timpului, printre altele, pe Karpaty Lvov, Metalurg Zaporoje, Anzhi Makhachkala, Metalist Harkov sau Dnipro.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare