Experiențe împreună.
You are here:

UEFA a anunţat denumirea oficială a Campionatului European: "Am luat această decizie după mai multe discuţii cu partenerii noştri"

UEFA a anunţat denumirea oficială a Campionatului European: "Am luat această decizie după mai multe discuţii cu partenerii noştri"

EURO 2020

Comentarii

UEFA a anunţat, joi, că turneul final al Campionatului European, amânat un an din cauza pandemiei de COVID-19, va păstra denumirea iniţială de EURO 2020.

"După amânarea UEFA EURO 2020 până în vara anului 2021 şi după o revizuire internă amănunţită, precum şi mai multe discuţii cu partenerii noştri, Comitetul Executiv a decis ca turneul să se numească în continuare UEFA EURO 2020", a anunţat forul european.

Cum se va numi Campionatul European de fotbal

Printre motivele pentru care UEFA a decis să păstreze denumirea iniţială a turneului final se numără sărbătorirea a 60 de ani de la primul Campionat European de fotbal sau faptul că prin redenumirea competiţiei s-ar fi pierdut o mulţime de materiale imprimate deja cu denumirea iniţială.

La turneul din 2021, în cadrul căruia se vor disputa meciuri şi la Bucureşti, s-au calificat 20 de selecţionate: Belgia, Italia, Polonia, Rusia, Ucraina, Spania, Anglia, Cehia, Turcia, Franţa, Suedia, Finlanda, Germania, Olanda, Croaţia, Austria, Portugalia, Elveţia, Danemarca, Ţara Galilor.

Ultimele patru participante vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în care va juca şi România. Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

viewscnt
Articole similare
Simona Halep, fata in fata cu "cosmarul". Cu cine s-a antrenat romanca la Roma. A...