Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA a anunţat termenul pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene

UEFA a anunţat termenul pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene
Comentarii

Forul continental a organizat marţi, 21 aprilie, o nouă videoconferinţă cu liderii tuturor federaţiilor europene.

Noua modificare asupra termenului s-a făcut cu scopul de a se obţine mai mult timp pentru finalizarea competiţiilor interne. Propunerea a fost susţinută şi de Federaţia Română de Fotbal.

Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie şi fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competiţiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manşa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august.

De asemenea, în urma discuţiilor avute de administraţia UEFA cu federaţiile naţionale, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv şi spiritul de competiţie sunt criteriile care trebuie să primeze.

Deciziile urmează să fie supuse aprobării în şedinţa Comitetului Executiv UEFA de joi, 23 aprilie.

Finalul lunii mai aduce datele pentru naţionale

Un alt subiect abordat în cadrul videoconferinţei a fost cel referitor la meciurile echipelor naţionale. După cum a fost comunicat deja, partidele ce trebuia să se dispute în luna martie şi luna iunie au fost amânate şi se vor desfăşura în toamna acestui an.

În prezent se lucrează cu trei scenarii pentru organizarea play-off-ului din toamnă, o decizie finală urmând să se ia pe 27 mai, când e programată o nouă şedinţă a CEx UEFA.

În urma prestaţiei din Liga Naţiunilor, reprezentativa României este calificată în play-off şi va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinală. În cazul unui succes, tricolorii vor juca finala pentru locul de calificare la EURO, tot pe teren străin, împotriva Bulgariei sau Ungariei.

sursa: FRF.ro

Afla mai multe despre: uefa 

viewscnt
Articole similare