Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA a aprobat candidatura României pentru încă un turneu final! Anunţ oficial: pe ce stadioane ar urma să fie găzduite meciurile

UEFA a aprobat candidatura României pentru încă un turneu final! Anunţ oficial: pe ce stadioane ar urma să fie găzduite meciurile

FRF

Comentarii

UEFA a aprobat dosarul Federaţiei Române de Fotbal de candidatură pentru organizarea Campionatului European U21 din 2023, anunţă frf.ro.

După EURO 2020 şi EURO U19 din 2021, România ar putea găzdui încă un turneul final european, cel Under 21 din 2023.

UEFA a anunţat Federaţia Română de Fotbal că a aprobat dosarul de candidatură depus pentru EURO U21 din 2023, turneul final unde se vor stabili şi cele patru reprezentante europene la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Jucătorii ce vor fi eligibili pentru această ediţie sunt cei născuţi începând cu 1 ianuarie 2000.

Competiţia se desfăşoară începând din 1978, iar ediţia din 2023 ar fi cea cu numărul 24. Până în prezent, cele mai multe titluri continentale la această categorie de vârstă le au Italia şi Spania, câte 5, fiind urmate de Anglia, Rusia, Olanda şi Germania, fiecare cu câte două.



România a bifat până acum două participări, în 1998 şi în 2019, iar pentru ediţia din 2021 tricolorii U21 pregătiţi de Adrian Mutu sunt la trei meciuri distanţă de o nouă calificare.

La Euro U21 participă, începând de la ediţia de anul viitor ce va fi găzduită de Ungaria şi Slovenia, 16 echipe. Acestea sunt împărţite în 4 grupe, iar cele mai bune două clasate se califică în sferturile de finală.

UEFA va anunţa gazda turneului final din 2023 în luna decembrie. În cazul în care România va obţine organizarea EURO U21, cele 31 de partide vor fi găzduite pe 8 stadioane din patru oraşe, Bucureşti, Giurgiu, Ploieşti şi Cluj-Napoca:

Arena Naţională – Bucureşti
Ghencea – Bucureşti
Giuleşti – Bucureşti
Arcul de Triumf – Bucureşti
“Marin Anastasovici” – Giurgiu
“Ilie Oană” – Ploieşti
Cluj Arena – Cluj-Napoca
“Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca

Afla mai multe despre: frfuefacandidaturaeuro 2023 u21 

viewscnt
Articole similare