Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA a ascultat cererile cluburilor româneşti. Cum s-a modificat procesul de licenţiere pentru participarea în cupele europene

UEFA a ascultat cererile cluburilor româneşti. Cum s-a modificat procesul de licenţiere pentru participarea în cupele europene

Superliga

Comentarii

Comitetul Executiv UEFA a decis o modificare de regulament în privinţa licenţierii pentru sezonul următor, în contextul situaţiei cauzate de pandemia COVID-19.

Extinderea termenului pentru obţinerea licenţei de cupe europene a fost unul dintre punctele propuse de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în cadrul videoconferinţei care a avut loc la nivel de UEFA în urmă cu câteva zile. Iar forul european a ascultat propunerea românească şi a ratificat-o printr-o modificare de regulament, aplicată articolelor 49, 50 şi 50bis din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar.
 
Astfel, noul termen până la care cluburile aplicante trebuie să dovedească faptul că nu au restanţe financiare a fost extins de la 31 martie la 30 aprilie 2020. Decizia a fost luată după ce reprezentanţii UEFA au analizat impactul financiar pe care îl are asupra cluburilor oprirea competiţiilor. 
 
Într-un comunicat postat pe siteul oficial, FRF a anunţat că Administraţia de licenţiere din România va produce modificările necesare în cel mai scurt timp, pe baza clarificărilor pe care urmează să le primească de la UEFA.
 
În sezonul viitor al cupelor europene, Liga 1 va fi reprezentată de patru echipe, respectiv câştigătoarea Cupei României şi primele trei clasate din campionat. Singura reprezentantă a playoff-ului în Cupa României, FCSB poate face ca primele patru locuri din campionat să ducă în cupele europene. Condiţia este să câştige Cupa României şi să termine pe podium în Liga 1.

Afla mai multe despre: coronaviruscovid-19uefalicentiereliga 1cupele europene 

viewscnt
Articole similare