Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA a cerut excluderea Osasunei din Conference League! Motivul: meciuri trucate

UEFA a cerut excluderea Osasunei din Conference League! Motivul: meciuri trucate

La Liga

Comentarii

UEFA a cerut ca Osasuna Pamplona, ocupanta locului şapte în sezonul trecut de La Liga, să fie exclusă din Conference League.

Clubul a fost găsit vinovat în ancheta privind meciurile trucate în sezonul 2013/2014.

Osasuna a fost exclusă din Conference League

Decizia nu este una definitivă, iar reprezentanţii formaţiei din Pamplona sunt gata să facă apel.

Cazul trebuie să se rezolve rapid, deoarece tragerea la sorţi în care Osasuna ar urma să fie implicată este stabilită pe 7 august.

Clubul nu este de acord cu criteriile prezentate de UEFA. Se va face apel şi ne vom lupta pentru a ne apăra drepturile. Comisia UEFA nu a dorit să ţină cont de faptul că cei din Spania au stabilit că Osasuna a fost victima unei deturnări de bani.

Suntem pregătiţi pentru ce e mai rău, dar nu vom abandona”, au transmis reprezentanţii clubului pe reţelele sociale.

 

În sezonul 2013/2014, Osasuna se afla în lupta pentru retrogradare şi avea nevoie în de puncte în ultima etapă, contra celor de la Betis.

Atunci, conducătorii Osasunei au plătit mai mulţi jucători de la Betis pentru a încuraja o victorie cu Valladolid şi pentru ca în ultima etapă rezultatul să fie favorabil echipei Osasuna.

  • Printre jucătorii respectivi se număra şi Xavi Torres, cel care avea să fie condamnat la 10 luni de închisoare, o interdicţie de 22 de luni ca fotbalist profesionist, dar şi o amendă de 400.000 de euro.

De situaţia celor de la Osasuna ar putea profita Athletic Bilbao, formaţie care a terminat pe locul opt în La Liga şi care poate fi ”recompensată” cu locul de Conference League, dacă UEFA îşi păstrează decizia.

Afla mai multe despre: osasunauefaconference league 

viewscnt
Articole similare