Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA a confirmat: câte echipe va avea România în Europa din sezonul viitor şi când intră în joc. Cum putem avea echipă direct în grupele Ligii

UEFA a confirmat: câte echipe va avea România în Europa din sezonul viitor şi când intră în joc. Cum putem avea echipă direct în grupele Ligiigalerie foto

UEFA Europa League

Comentarii

UEFA a reconfirmat în această săptămână modificările ce vor surveni în Champions League şi Europa League din viitorul sezon şi a dat publicităţii lista cu clasamentul coeficienţior care va fi luat în calcul pentru sezonul viitor.

România ocupă locul 17, care îi permite să trimită patru echipe în cupele europene: campioana în preliminariile Ligii Campionilor, locul 2, locul 3 şi câştigătoarea Cupei României în preliminariile Europa League.



Campioana României din acest sezon va juca în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, pe ruta campioanelor, ce asigură patru locuri în faza grupelor.



Câştigătoarea Cupei României va avea cel mai uşor parcurs în Europa League, urmând să joace din turul 3 preliminar, ceea ce înseamnă că trebuie să elimine două echipe pentru a ajunge în faza grupelor.

Locul 2 din Liga 1 va juca din turul 2 preliminar, în timp ce ocupanta locului 3 va juca din turul 1 preliminar.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU MODIFICĂRILE ADUSE CUPELOR EUROPENE DE UEFA

Direct în grupe până pe locul 10

După toate modificările aduse de UEFA Ligii Campionilor, doar primele 10 ţări din clasamentul coeficienţilor trimit o echipă direct în grupele competiţiei. Turcia ocupă locul 10 în clasamentul coeficienţilor pentru sezonul viitor, peste Olanda sau Grecia, ţări care în trecut trimiteau an de an măcar o echipă în faza grupelor.
 

Afla mai multe despre: coeficientuefaromania 

viewscnt
Articole similare