Experiențe împreună.
You are here:

UEFA a dat răspunsul la solicitarea Craiovei de a suspenda sancţiunea primită în urma incidentelor de la meciul cu Honved. Ce decizie a luat forul european

UEFA a dat răspunsul la solicitarea Craiovei de a suspenda sancţiunea primită în urma incidentelor de la meciul cu Honved. Ce decizie a luat forul european

U Craiova

Comentarii

Universitatea Craiova a fost sancţionată de Comisia de disciplină a UEFA cu disputarea a două partide pe teren propriu fără spectatori, după indicentele de la meciul retur cu Honved Budapesta din Liga Europa, a anunţat, marţi, forul european.

UPDATE | "Din păcate, decizia de suspendare a executării sancţiunii de a juca fără spectatori următoarele 3 meciuri europene a fost respinsă de către Comisia de Apel a UEFA.

Ca urmare, toţi cei care şi-au achiziţionat pachete de bilete cu AEK Atena şi Sepsi OSK vor primii banii înapoi integral şi, în plus, vor avea biletul gratuit la meciul cu Sepsi. Returnarea banilor se poate face oricând în următoarele 30 de zile la magazinele oficiale ale Ştiinţei, precum şi la casele de bilete în cadrul programului zilnic. Cei care au achiziţionat bilete doar la meciul cu AEK Atena vor primi, de asemenea, banii înapoi" , se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului.


Un al treilea meci este cu suspendare, pentru o perioadă de doi ani. În plus, U Craiova a fost amendată cu 60.000 de euro.

Craiova a fost sancţionată pentru aruncarea de obiecte în teren, folosirea de dispozitive pirotehnice, organizarea necorespunzătoare a meciului, comportamentul rasist al suporterilor şi pentru tulburările din tribune.

Şi Honved va avea de înfruntat o procedură disciplină, pentru incidentele de la meciul tur, de la Gyor. Dar cazul formaţiei din Ungaria a fost amânat pentru 22 august, ţinând cont de faptul că echipa a fost eliminată.

În dreptul celor de la Honved au fost reţinute comportamentul inadecvat al echipei, tulburările din tribune şi comportamentul rasist.

U Craiova anunţă că suporterii cu vârsta de până în 14 ani au acces gratuit la meciul tur cu AEK Atena, cu condiţia ca şcoala unde studiază să organizeze excursia.

U Craiova va evolua, joi, pe teren propriu, cu AK Atena, în manşa I a turul al treilea preliminar al Ligii Europa. Conducerea clubului oltean a pus în vânzare biletele pentru acest meci, dar a opit comercilizarea lor după sancţiunile primite. Returul va avea loc peste o săptămână, la Atena.

În cazul în care va trece de AEK Atena (Grecia), în turul al treilea preliminar (meciuri la 8 şi 15 august), Universitatea Craiova va evolua în play-off cu Sparta Praga (Cehia) sau Trabzonspor (Turcia), prima partidă fiind programată acasă.

Universitatea Craiova s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut, joi, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, 3-1, de Honved Budapesta, în manşa secundă a turului al doilea preliminar. În următoarea fază, Craiova va evolua contra AEK Atena, la 8 şi 15 august, primul meci acasă.

După 120 de minute, scorul a fost 0-0, acelaşi ca în meciul tur.

Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea lui şi un obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit în zona capului, pe finalul meciului. Partida a fost întreruptă 35 de minute.

Incidentele au izbucnit în prelungiri, în minutul 119, la scorul de 0-0, după ce Fortes (Universitatea Craiova) s-a luat la harţă cu jucătorii adverşi în careul acestora. Fotbaliştii au început să se îmbrâncească, Qaka a împins brutal un jucător de-al lui Honved, pe Batik, iar arbitrul a încercat să intervină.

Hunter s-a retras spre linia de fund a terenului, moment în care o petardă a explodat la aproximativ un metru de el, aruncată din peluza gazdelor, şi în acelaşi timp centralul a fost lovit de un obiect, conform reluărilor TV. Hunter a avut nevoie de şapte minute de ingrijiri medicale, pe teren intrând şi salvarea.

Hunter şi-a revenit, dar a fost înlocuit de arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson.

viewscnt
Articole similare