Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA a decis efectuarea a cinci schimbări în meciurile din Liga Naţiunilor, play-off-ul EURO, dar şi alte competiţii continentale

UEFA a decis efectuarea a cinci schimbări în meciurile din Liga Naţiunilor, play-off-ul EURO, dar şi alte competiţii continentale

Fotbal

Comentarii

Comitetul Executiv al UEFA a decis, joi, să permită câte cinci schimbări la meciurile din Liga Naţiunilor, play-off-ul Euro, preliminariile Campionatului European feminin, Liga Campionilor şi Liga Europa, din faza grupelor, precum şi LC la feminin, informează forul continental.

De asemenea, pe foaia de joc pot fi trecuţi 23 de jucători. Comitetul Executiv al UEFA a aprobat şi calendarul meciurilor din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Sub rezerva validării de către FIFA, calendarul reprezentativelor europene va fi următorul:

  • 22-31 martie 2021 – 3 meciuri
  • 31 mai – 8 iunie 2021 – meciuri amicale înainte de Euro
  • 30 august – 8 septembrie 2021 – 3 meciuri
  • 4-12 octombrie 2021 – 2 meciuri
  • 8-16 noiembrie 2021 – 2 meciuri
  • 21-29 martie 2022 – 2 meciuri / play-off CM 2022

Tragerea la sorţi a preliminariilor CM 2022 va avea loc în luna decembrie.

Potrivit frf.ro, în contextul pandemiei, Comitetul Executiv UEFA a aprobat o serie de măsuri speciale pentru disputarea jocurilor care stabilesc ultimele participante la Campionatul European din vara viitoare.

În eventualitatea plasării unei echipei sau a unui grup de jucători în carantină sau autoizolare în urma unei decizii a autorităţilor, partida se va desfăşura conform programării iniţiale atât timp cât naţionala respectivă are disponibili cel puţin 13 jucători (incluzând un portar) testaţi negativ COVID-19 conform protocolului UEFA.

Dacă o reprezentativă se află în imposibilitatea de a alinia o echipă conform principiului de mai sus, partida va fi reprogramată de UEFA la o altă dată, inclusiv în mai-iunie 2021, înainte de startul Campionatului European. În plus, UEFA poate lua decizia de a muta partida pe un stadion dintr-o ţară neutră (pe teritoriul unei asociaţii afiliate UEFA). Echipa gazdă va fi în continuare considerată asociaţie organizatoare şi responsabilă de disputarea meciului.

În cazul în care membrii delegaţiei de arbitri sunt depistaţi pozitiv la testul Covid-19, UEFA poate, în mod excepţional, să numească înlocuitori din rândul oficialilor de joc din ţara care găzduieşte partida.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare