Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA a fost solicitată să investigheze cazul comoţiei suferite de elveţianul Fabian Schar

UEFA a fost solicitată să investigheze cazul comoţiei suferite de elveţianul Fabian Schar
Comentarii

O asociaţie britanică de luptă împotriva comoţiilor cerebrale (Headway) a solicitat Uniunii europene de fotbal (UEFA) să investigheze incidentul în care elveţianul Fabian Schar şi-a pierdut cunoştinţa în meciul cu Georgia, dar i s-a permis apoi să rămână pe teren, relatează Reuters.

Schar a căzut lat pe teren după o coliziune cu georgianul Jemal Tabidze în minutul 24 al meciului câştigat sâmbătă de Elveţia, în deplasare, cu scorul de 2-0, în preliminariile EURO 2020. Medicii din staff-ul Elveţiei i-au acordat un scurt tratament şi l-au lăsat pe jucător să intre iar pe teren.

După ce a văzut reluarea incidentului, Schaer a mărturisit pentru ziarul Blick că nu îşi mai aduce aminte de acea coliziune: ''Arată îngrozitor. Nu îmi mai amintesc nimic. Am fost dus câteva secunde. Craniul îmi este tare, am avut dureri în gât şi o vânătaie pe frunte, dar a meritat''.

Fundaşul lui Newcastle United nu a mai fost însă inclus în lotul pentru meciul cu Danemarca de marţi.

''Aş fi vrut să joc, ca întotdeauna, şi să dau totul pentru naţională şi Elveţia'', a spus Schar într-un comunicat al Federaţiei elveţiene de fotbal.

Headway a solicitat ca UEFA să analizeze incidentul, pentru că protejarea jucătorilor de comoţii face parte dintr-o dezbatere care ia tot mai mare amploare în sport şi sindicatul mondial al jucătorilor (FIFPro) a criticat modul în care sunt aplicate protocoalele curente în cazul comoţiilor în fotbalul profesionist.

Afla mai multe despre: fabian schar 

viewscnt
Articole similare