Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA a respins contestaţiile federaţiilor din Luxemburg şi Portugalia cu privire la eligibilitatea lui Junior Moraes pentru Ucraina

UEFA a respins contestaţiile federaţiilor din Luxemburg şi Portugalia cu privire la eligibilitatea lui Junior Moraes pentru Ucraina
Comentarii

Corpul de Control, Etică şi Disciplină (CEDB) al UEFA a respins, vineri, contestaţiile federaţiilor din Luxemburg şi Portugalia cu privire la eligibilitatea fotbalistului Junior Moraes pentru naţionala Ucrainei.

Forul luxemburghez şi cel portughez au depus memorii după partidele disputate cu Ucraina la 25 martie, respectiv la 22 martie, în preliminariile Campionatului European din 2020.

“CEDB a decis să respingă contestaţia depusă de Federaţia de Fotbal din Luxemburg, să respingă contestaţia depusă de Federaţia Portugheză de Fotbal", se arată pe site-ul UEFA.

La meciul Portugalia – Ucraina, Junior Moraes a intrat pe teren la oaspeţi în minutul 76. La partida Luxemburg – Ucraina, Moraes a fost integralist.

Junior Moraes, fost jucător la Gloria Bistriţa, a primit cetăţenia ucraineană însă, potrivit presei portugheze, nu ar fi trebuit folosit deoarece nu a locuit cinci ani consecutivi în Ucraina. Regulamentul FIFA stipulează că un jucător poate primi o nouă naţionalitate dacă a petrecut cinci ani pe teritoriul respectiv, neîntrerupt, după 18 ani.

Junior Moraes a locuit patru ani şi opt luni în Ucraina, înainte de pleca mai multe luni la Tianjin Teda, în China, şi apoi a reveni.

 

Afla mai multe despre: junior moraesucraina 

viewscnt
Articole similare