Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA este gata de o nouă schimbare. Grupele Champions League, aproape de dispariţie

UEFA este gata de o nouă schimbare. Grupele Champions League, aproape de dispariţie
Comentarii

UEFA este gata să facă o reformă, iar formatul actual al Champions League va fi cu totul altfel.

Săptămâna aceasta UEFA va discuta despre un nou proiect. Este vorba despre o reformă a actualei competiţii Champions League, în care nu va mai exista actualul format cu grupe şi va fi un clasament alcătuit din 32 sau 36 de echipe, unde fiecare echipă va juca câte 10 meciuri.

Cum va arăta noul format Champions League

Formatul va fi adoptat din anul 2024, atunci când actuala înţelegere Champions League va ajunge la final. Din acel moment va fi adoptat "Sistemul Elveţian", un model după care noul proiect se va desfăşura. 

După aplicarea acestui format echipele vor juca anual 4 meciuri în plus, faţă de cum o făceau până acum. În total, fiecare echipă care face parte din cele 32 sau 36, care iau parte la această competiţie, vor juca 10 partide cu adversare diferite, 5 acasă şi 5 în deplasare. 

Clasamentul se va realiza în funcţie de rezultatele echipelor în urma celor 10 meciuri, după care cluburile din prima jumătate vor merge automat mai departe în faza eliminatorie, fără tragere la sorţi. În următoarea etapă, echipa de pe locul 1 se va duela cu cea de pe locul 16, cea de pe locul 2 cu cea de pe locul 15 şi tot aşa. 

Pentru Europa League, echipele care vor merge mai departe în această competiţie, vor fi ocupantele dintre locurile 17 şi 24.

Acest format este mai atractiv din punct de vedere al Asociaţiilor de fotbal şi este menită să concureze cu proiectul "Superliga Europei".

Afla mai multe despre: champions league 

viewscnt
Articole similare