Experiențe împreună.
You are here:

UEFA este în discuţii avansate cu privire la EURO 2020. Forul european speră ca suporterii să fie prezenţi la meciuri

UEFA este în discuţii avansate cu privire la EURO 2020. Forul european speră ca suporterii să fie prezenţi la meciuri

FRF

Comentarii

UEFA doreşte ca la EURO 2020 să fie prezenţi şi suporterii, iar FRF l-a anunţat mai departe pe ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, despre ceea ce pregătesc organziatorii turneului.

UEFA este în discuţii avansate cu privire la EURO 2020

FRF l-a informat pe noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, că UEFA pregăteşte desfăşurarea meciurilor turneului final al Campionatului European cu un grad de ocupare a stadioanelor cuprins între 0 şi 70 la sută, iar o decizie în acest sens va fi luată în martie. La vară, Arena Naţională din Capitală ar urma să găzduiască patru meciuri din cadrul Euro 2020.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi Eduard Novak au avut o primă întâlnire marţi, în care principalul subiect de discuţie a fost introducerea ministrului în mecanismul de pregătire al turneului Euro 2020, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Interministerial pentru organizarea Campionatului European la Bucureşti.

Preşedintele FRF şi managementul Grupului Operativ de Lucru l-au informat pe ministrul Sportului despre stadiul pregătirilor şi a ceea ce a mai rămas de realizat până la debutul competiţiei. Din punct de vedere logistic, toate lucrările sunt în graficul stabilit cu UEFA, singura variabilă fiind prezenţa spectatorilor la meciurile de la Arena Naţională, informează frf.ro.

Florin Şari, liderul Grupului Operativ, l-a informat pe noul ministru despre scenariile la care se lucrează cu UEFA, de la 0% la 70% capacitate ocupată a stadionului. În funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, de ritmul vaccinării şi de capacitatea de testare a fanilor, se va alege un scenariu de desfăşurare a meciurilor.

Decizia va fi luată la începutul lunii martie, astfel încât UEFA să aibă apoi timpul necesar pentru a-şi dimensiona şi definitiva dispozitivul logistic cu care va gestiona meciurile de la Bucureşti (personal specializat, facilităţi dedicate, ticketing şi ospitalitate etc.).

La întâlnirea de la MTS a mai fost discutată creşterea capacităţilor de organizare a competiţiilor internaţionale în România. Fotbalul va beneficia în viitor de noile stadioane reconstruite pentru Euro 2020 şi de cunoştinţele de organizare a marilor evenimente dobândite de managerii FRF de la UEFA. Drept urmare, deja alte două competiţii europene au fost atribuite României: turneul final U19, tot în această vară, şi turneul final U21, în anul 2023.

viewscnt
Articole similare
Simona Halep, fotomodel la Stuttgart. Pictorial inedit in camera de hotel. Pentru cine a pozat...