Experiențe împreună.
You are here:

UEFA ia în calcul să renunţe la preliminariile Ligii Campionilor pentru sezonul viitor! Ce plan are forul continental

UEFA ia în calcul să renunţe la preliminariile Ligii Campionilor pentru sezonul viitor! Ce plan are forul continental
Comentarii

UEFA studiază mai multe scenarii privind preliminariile Ligii Campionilor pentru sezonul 2020/2021, informează lefigaro.fr, care citează The Times.

Din cauza pandemiei de coronavirus, sezonul actual al Ligii Campionilor a fost suspendat şi ar putea fi reluat în luna august. Dacă meciurile se vor relua, finala va avea loc la sfârşitul lunii august, la Istanbul.

UEFA plănuieşte ca faza grupelor sezonului viitor să înceapă la 20 octombrie, iar pentru preliminarii studiază mai multe posibilităţi.

Potrivit The Times, forul european ar putea renunţa la cele cinci tururi preliminare, în favoarea unuia singur, cu participarea a 12 campioane din ţări care nu au echipă direct calificată în grupe, în funcţie de clasamentul coeficienţilor naţionali, pentru cele şase locuri neocupate.

Din cele 32 de locuri în grupe, 26 sunt ocupate direct, în urma competiţiilor interne. Până acum, cele şase locuri rămase erau ocupate în felul următor: patru pe un traseu al preliminariilor rezervat campioanelor şi două pe un traseu preliminar pentru echipe care nu sunt campioane.

Dacă acest scenariul cu un singur tur preliminar va fi cel ales, campioana Ligii I nu va participa la ediţia următoare a Ligii Campionilor, din cauza coeficientului slab al României.

Campioanele care ar urma să rateze competiţia din cauza coeficientului naţional ar urma să primească din partea UEFA compensaţii financiare.

Însă L'Equipe scrie că mai plauzibilă este păstrarea celor cinci tururi preliminare, dar fiecare cu un singur meci, pe teren neutru, şi nu în dublă-manşă, ca până acum.

Este posibil ca UEFA să anunţe decizia luată în acest caz la 27 mai.

viewscnt
Articole similare
L-a ajutat sa iasa din inchisoare dupa 23 de ani si s-a maritat cu el. Povestea fascinanta a unei...