Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA l-a sancţionat pe arbitrul VAR de la meciul PSG - Newcastle. Scandalul uriaş care a izbucnit după penalty-ul controversat din minutul 90+8

UEFA l-a sancţionat pe arbitrul VAR de la meciul PSG - Newcastle. Scandalul uriaş care a izbucnit după penalty-ul controversat din minutul 90+8
Comentarii

UEFA l-a sancţionat pe arbitrul VAR de la meciul dintre PSG şi Newcastle, jucat în etapa a cincea din grupele Ligii Campionilor.

Prima decizie luată după controversatul penalty de la PSG - Newcastle 1-1

Arbitrul VAR de la meciul PSG - Newcastle a fost înlocuit de la partida Real Sociedad-RB Salzburg, pe care trebuia să o arbitreze miercuri seara.

Sancţiunea a fost impusă de Departamentul de Arbitraj al UEFA, deoarece penalty-ul acordat parizienilor în Liga Campionilor a fost considerat o greşeală, relatează L'Equipe.

Penalty-ul care a permis echipei PSG să egaleze la partida cu Newcastle (scor 1-1) în minutele adiţionale este considerat în mod clar o eroare de arbitraj de către UEFA.

Confederaţia europeană nu doreşte să "comenteze" acest eveniment, dar a început deja să îi sancţioneze pe arbitrii care au oficiat marţi pe Parc des Princes.

Primul sancţionat este polonezul Tomasz Kwiatkowski, care a fost responsabil cu VAR-ul la acest meci din grupele Ligii Campionilor.

El trebuia să oficieze miercuri seară la Real Sociedad - RB Salzburg, dar i s-a cerut să se întoarcă acasă de către Departamentul de Arbitraj al Confederaţiei Europene, organism aflat sub responsabilitatea arbitrului italian Roberto Rosetti.

UEFA consideră că arbitrul polonez Szymon Marciniak, alertat de asistentul său VAR, nu ar fi trebuit să fluiere acel henţ, deoarece mingea a atins mai întâi pieptul atacantului, suprafaţa corpului nu a fost mărită în mod deliberat, iar instrucţiunile sunt clare în acest sens.

Confirmând legile jocului stabilite de IFAB, Roberto Rossetti a insistat la începutul lunii septembrie:

"În orientările pentru sezonul viitor, Consiliul de Fotbal al UEFA recomandă să se clarifice faptul că nu trebuie fluierat henţ dacă mingea a fost deviată anterior de o parte a corpului jucătorului, alta decât braţul sau mâna, în special dacă mingea nu se îndreaptă în direcţia porţii".

Arbitrii care oficiază la meciurile din cupele europene au primit aceste instrucţiuni la începutul sezonului. Însă ele nu au fost aplicate marţi seară, la PSG-Newcastle.

Acest lucru ar trebui să determine UEFA să îi acorde o notă proastă lui Szymon Marciniak pentru prestaţia sa. Newcastle nu are nicio cale de atac în această situaţie.

Afla mai multe despre: liga campionilorpsgnewcastleuefa 

viewscnt
Articole similare