Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA nu va sancţiona Germania pentru banderola "curcubeu" purtată de Manuel Neuer

UEFA nu va sancţiona Germania pentru banderola "curcubeu" purtată de Manuel Neuer

EURO 2020

Comentarii

De la începutul Euro-2020, portarul Germaniei, Manuel Neuer, a purtat o banderolă de căpitan în culorile curcubeului, un simbol al cauzei LGBT. După deschiderea unei anchete, UEFA a decis în cele din urmă să nu impună nicio o sancţiune, informează lequipe.fr.

La această ediţie a turneului final al Campionatului European, reprezentativa germană şi-a arătat sprijinul pentru cauza LGBT şi pentru lupta împotriva homofobiei, simbolizată în special de banderola de căpitan de echipă purtată de portarul Manuel Neuer. O iniţiativă care face parte din "Luna mândriei", o lună de săbătorire a tuturor orientărilor sexuale şi a identităţilor de gen.

Acest gest nu a fost pe placul UEFA, care a deschis o anchetă, după cum a dezvăluit canalul ntv şi a fost confirmată de Federaţia Germană de Fotbal (DFB). Organismul european a pus în discuţie natura politică a acestei iniţiative.

În cele din urmă, UEFA a comunicat federaţiei germane rezultatul anchetei, iar aceasta din urmă a dezvălui că forul european a considerat "curcubeul un semn al echipei în favoarea diversităţii şi, prin urmare, gestul a fost făcut pentru o cauza bună". Prin urmare, DFB nu va primi nicio amendă pentru banderola lui Manuel Neuer.

Afla mai multe despre: neueruefa 

viewscnt
Articole similare