Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA şi FIFA s-au alăturat reprezentanţilor FRF în lupta cu deputaţii: "Fotbalul n-are nevoie de influenţe politice"

UEFA şi FIFA s-au alăturat reprezentanţilor FRF în lupta cu deputaţii: "Fotbalul n-are nevoie de influenţe politice"

FRF

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal îşi continuă războiul cu reprezentanţii Camerei Deputaţilor, după ce aceştia au propus modificarea Legii Sportului. În cazul în care modificările vor fi adaptate, UEFA şi FIFA ar putea exclude echipele româneşti din cupele europene, iar România ar putea pierde organizarea meciurilor de la Euro 2020.

Invitaţi speciali la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, Karl-Erik Nilsson, prim-vicepreşedinte UEFA, şi Bjorn Vassallo, director FIFA pentru Europa, le-au vorbit membrilor afiliaţi şi au dorit să atragă atenţia asupra eventualei implicări a politicului în fotbal.

“Acum două luni a fost un congres internaţional UEFA la Roma, unde s-au pus bazele unei noi strategii UEFA, o strategie pentru dezvoltarea fotbalului. Nimeni din afară nu poate face această strategie. Doar împreună putem reuşi, toată familia europeană a fotbalului. Dragi prieteni, fotbalul este cel mai popular sport de pe planetă, iar asta şi datorită principiilor de bună guvernanţă care stau în spatele jocului. Pentru mine şi pentru noi toţi, cei din familia fotbalului, cel mai important lucru este autonomia fotbalului. Din punctul de vedere al FIFA şi UEFA, fotbalul trebuie să fie manageriat fără influenţe politice. Aşa este acum şi aşa trebuie să fie şi în viitor. Sigur că fotbalul se poate dezvolta cu ajutorul autorităţilor, dar această colaborare nu trebuie să fie o ingerinţă”, a declarat Karl-Erik Nilsson, prim-vicepreşedinte UEFA.

“Doresc să reiterez ceea ce a spus domnul Nilsson înaintea mea, pentru FIFA, ingerinţa unor terţe părţi sau a politicului în activitatea fotbalistică este un lucru de neacceptat! În schimb, guvernul trebuie să sprijine organizaţiile fotbalistice şi să contribuie la dezvoltarea fotbalului de masă. Scopul oricărei organizaţii fotbalistice este să contribuie la această dezvoltare, la respectarea principiilor de bună guvernanţă care reprezintă fundaţia unui apanaj bun. De aceea, alături de UEFA, şi cu reprezentanţii României, FIFA va lucra împreună pentru a asigura acest cadru. Toţi avem obligaţia să ne asigurăm că toate deciziile pe care le luăm sunt în favoarea şi în beneficiul sportului pe care-l iubim”, a spus şi Bjorn Vassallo, director FIFA pentru Europa.

Declaraţiile celor doi invitaţi vin după ce la Camera Deputaţilor a fost înregistrată o propunere de modificare a Legii nr. 69/2000. Mai exact, propunerea de modificare a articolului 88.1 din legea respectivă, adică faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului, prin ordin de ministru, ar putea convoca adunare generală extraordinară care ar avea posibilitatea să stabilească alegeri, modificări de statut sau chiar dizolvare, fără a ţine cont de statutele în vigoare şi rolul instanţelor judecătoreşti.

Afla mai multe despre: frfromania 

viewscnt
Articole similare