Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA susţine poziţia FRF! Ce se întâmplă cu fotbaliştii naţionalei U21 înainte de Jocurile Olimpice

UEFA susţine poziţia FRF! Ce se întâmplă cu fotbaliştii naţionalei U21 înainte de Jocurile Olimpice
Comentarii

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, printr-o scrisoare adresată vineri, preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunţă că susţine demersul FRF la FIFA.

Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situaţia jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediţia Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliştii născuţi în anul 1997, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei. JO Tokyo au fost mutate din 2020 în 2021.

“Amânarea Jocurilor Olimpice nu trebuie să le ia jucătorilor care au obţinut calificarea oportunitatea de a participa la turneul final. Vă asigur că UEFA va susţine poziţia Federaţiei Române de Fotbal în demersul la FIFA”, este mesajul transmis astăzi de Aleksander Ceferin.

În acest moment, regulamentul FIFA pentru competiţia fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, precizează: “Federaţiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naţionala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă“.

 

Afla mai multe despre: frfuefanationala u21 

viewscnt
Articole similare