Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA vrea să schimbe sistemul VAR! Modificările au loc începând cu sezonul viitor de Liga Campionilor

UEFA vrea să schimbe sistemul VAR! Modificările au loc începând cu sezonul viitor de Liga Campionilor

Arbitraj

Comentarii

În data de 5 decembrie 2019, preşedintele UEFA, Alexander Ceferin, a criticat sistemul arbitrajului video. VAR este o tehnologice FIFA, pe care UEFA a implementat-o în fazele finale ale sezonului trecut de Liga Campionilor, nu din sezonul 2019-2020, aşa cum era prevăzut iniţial.

Începând cu sezonul 2020-2021, UEFA vrea să introducă modificări în ceea ce priveşte aplicarea sistemului de arbitraj video. Schimbările ar fi legate de interpretarea fazelor, dar fără să se abată de la principiile fundamentale din protocolul VAR. 

Prima schimbare ar avea legătură cu offsideul şi locul în care este sancţionat offsideul. Ceferin consiferă faptul că, modul în care este trasată linia offsideului este foarte subiectiv. UEFA îşi doreşte să redea o margine mai amplă în momentul deciziei de a acorda sau nu offside. 

A doua modificar se leagă de poziţia portarilor în timpul executării loviturilor de pedeapsă, la care goalkeeperii sunt obligaţi să aibă cel puţin un picior pe linia porţii. Ceferin are aşadar intenţia ca VAR-ul să nu fie folosit decisiv în situaţiile concrete. 

 

Afla mai multe despre: ceferinuefafifaarbitraj videovar 

viewscnt
Articole similare