Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Uimitorul domn Flick! Antrenorul lui Bayern Munchen a intrat în istorie: "Sunt foarte mândru de echipa mea!"

Uimitorul domn Flick! Antrenorul lui Bayern Munchen a intrat în istorie: "Sunt foarte mândru de echipa mea!"galerie foto

Bayern Munchen

Comentarii

Bayern Munchen a învins, duminică, la Lisabona, echipa Paris Saint-Germain, scor 1-0, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a şasea oară în istoria sa.

Hans Dieter Flick este omul care a adus al 5-lea trofeu UEFA Champions League la Munchen după victoriile din ediţiile 1973–74, 1974–75, 1975–76, 2000–01 şi 2012–13.

Hansi Flick, un nume pentru istoria clubului Bayern Munchen

Numit în noiembrie 2019 în funcţia de antrenor principal al bavarezilor, Flick a cucerit deja trei trofee pe banca tehnică a bavarezilor, având o medie de un trofeu câştigat la 12 meciuri disputate!

Din decembrie 2019, tehnicianul germanilor nu a mai pierdut niciun meci oficial pe banca tehnică a lui Bayern Munchen. Flick are 32 de victorii în 35 de meciuri la Munchen şi un palmares formidabil: 11 victorii consecutive în UEFA Champions League. Germanul în vârstă de 55 de ani a "produs" 116 goluri în această perioadă, formaţia sa primind doar 26 de goluri.

El intră pe o listă selectă a antrenorilor care reuşesc să facă tripla într-un singur sezon, alături de nume uriaşe precum Luis Enrique, Jupp Heynckes, Jose Mourinho, Pep Guardiola şi Sir Alex Ferguson.

“Sunt mândru de echipă. Ce s-a întâmplat în ultimele zece luni a fost senzaţional. Ar trebui să sărbătorim aşa cum trebuie, merităm asta. Mulţumesc întregii echipe. Sunt atât de mulţi oameni care au ajutat.... Acest succes le aparţine tuturor. Cred că am meritat să câştigăm în special datorită reprizei a doua. Avem jucători hotărâţi să câştige şi asta este ce îţi trebuie ca antrenor”, a spus Flick.

Hansi Flick are o procentaj fabulos de 91.6% victorii ca antrenor al formaţiei germane. Din 2006, tehnicianul originar din Heidelberg a fost doar antrenor secund. A lucrat alături de nume grele ca Giovanni Trapattoni, Lothar Matthaus sau Joachim Low, iar ultima data a fost secundul lui Niko Kovac la Bayern Munchen. Ca antrenor principal a bifat doar două experienţe la Victoria Bammental şi Hoffenheim.

Când a preluat-o în plin sezon pe Bayern Munchen, noua regină a Europei era doar a patra în Bundesliga, dar a reuşit să transforme complet gruparea bavareză, care acum este nu doar campioana Germaniei ci şi campioana Europei!

În ultimele 20 de meciuri la Bayern, Hansi Flick are 20 de victorii, 67 de goluri marcate şi doar 15 goluri primite. Neînvins în 29 de meciuri consecutive, Flick are acum o medie de 2.77 de puncte pe meci, cea mai mare din istoria clubului german!

Afla mai multe despre: hansi flickbayern munchen 

viewscnt
Articole similare