Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | 120 de milioane de euro pentru înlocuitorul lui Varane. Florentino Perez face cel mai scump transfer din istoria clubului

ULTIMA ORĂ | 120 de milioane de euro pentru înlocuitorul lui Varane. Florentino Perez face cel mai scump transfer din istoria clubului

Real Madrid

Comentarii

Raphael Varane (25 de ani) este decis să plece de la Real Madrid, la finalul sezonului, iar preşedintele grupării blanco, Florentino Perez, şi-a ales deja favoritul pentru a-l înlocui pe campionul mondial, anunţă presa spaniolă.

După opt ani pe Santiago Bernabeu, fundaşul francez îşi doreşte o nouă provocare. În plus, Varane este nemulţumit că Real Madrid nu a celebrat cum se cuvine titlul mondial pe care fundaşul l-a cucerit cu naţionala Franţei, aşa cum a făcut-o, de pildă, Atletico Madrid cu jucătorii săi care au ieşit campioni mondiali vara trecută.

Cu toate că antrenorul Realului a mărturisit marţi că îşi doreşte ca Raphael Varane să rămână pe Santiago Bernabeu, cotidianul AS dezvăluie că Zinedine Zidane s-a gândit deja la cine îl va înlocui pe campionul mondial. Este vorba despre apărătorul senegalez al lui Napoli, Kalidou Koulibaly, pe care francezul l-a dorit pe Santiago Bernabeu şi în precedentul său mandat.

Totuşi, Florentino Perez are alt favorit. Preşedintele Realului vrea să îi dea o nouă lovitură de graţie rivalei Atletico, după aducerea lui Theo Hernandez, din urmă cu un an şi jumătate. Acum, Florentino a pus ochii pe fundaşul central Jose Maria Gimenez. Uruguayanul s-a mai aflat în atenţia Realului atât în 2015, cât şi anul trecut, atunci când Gimenez avea o clauză de reziliere a înţelegerii cu Atletico în valoare de 65 de milioane de euro. Între timp, sud-americanul şi-a prelungit contractul cu echipa de pe Wanda Metropolitano, până în 2023, iar noua clauză de reziliere a fost fixată la nu mai puţin de 120 de milioane de euro.

Cum oficialii lui Atletico nici nu concep să negocieze cu rivalii de la Real Madrid, Florentino Perez are o singură variantă. Aceea de a activa clauza de reziliere a contractului fotbalistului, aşa cum a făcut-o şi în cazul lui Theo Hernandez. Dacă se face transferul lui Gimenez, fundaşul uruguayan devine cel mai scump fotbalist transferat vreodată de Real Madrid. El îl va surclasa astfel pe Gareth Bale, pentru care "galacticii" au plătit 101 milioane de euro în 2013, în momentul aducerii de la Tottenham Hotspur.

În vârstă de 24 de ani, Gimenez evoluează la Atletico din 2013, atunci când a fost transferat din ţara natală, de la Danubio FC, pentru 900.000 de euro. Între timp, Gimenez a adunat 161 de meciuri pentru Los Colchoneros şi a reuşit opt goluri şi şapte assist-uri.

4 trofee a cucerit Gimenez cu Atletico

16 trofee a câştigat Varane la Real Madrid

70 de milioane de euro este cota lui Gimenez, conform Transfermarkt.de

80 de milioane de euro este cota lui Varane

Afla mai multe despre: perezvarane 

viewscnt
Articole similare