Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | A venit şi anunţul. Cum a oficializat FCSB numirea lui Mihai Teja în funcţia de antrenor

ULTIMA ORĂ | A venit şi anunţul. Cum a oficializat FCSB numirea lui Mihai Teja în funcţia de antrenorgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

FCSB a anunţat numirea lui Mihai Teja în funcţia de antrenor, deşi tehnicianul în vârstă de 40 de ani a fost prezentat de finanţatorul clubului, George Becali, încă de la finalul anului trecut.

Marţi dimineaţă, pe site-ul vicecampioanei a fost publicat un comunicat de presă, pe care îl redăm integral: 

"Mihai Teja, antrenorul FCSB!

FCSB anunţă că noul antrenor al echipei noastre este Mihai Teja, care a încetat relaţiile contractuale cu fostul său club pe data de 3 ianuarie.

Detaliile legate de componenţa staff-ului tehnic vor fi oferite chiar de către tehnicianul în vârstă de 40 de ani, într-o conferinţă de presă la care va participa miercuri dimineaţă, începând cu 10:45, la Baza Sportivă FCSB.

Clubul nostru îi urează să aibă parte de cât mai multe succese la conducerea echipei!

Mihai Teja s-a născut pe 22 septembrie 1978, în Bucureşti şi a fost junior al FCSB, într-o grupă condusă de regretatul Petre Mihai, care îl avea în componenţă, printre alţii, pe Marian Aliuţă. A renunţat prematur la fotbal, însă a rămas în domeniu, absolvind Şcoala de Preparatori Fizici de la Coverciano. A început activitatea la Dinamo, acolo unde a colaborat pentru prima dată cu Mircea Rednic, iar în vara lui 2007 a ajuns la FCSB, în staff-ul lui Gheorghe Hagi, ca antrenor secund. A rămas în Ghencea până în vara lui 2010, având, în mandatele lui Gheorghe Hagi, Marius Lăcătuş, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi sau Mihai Stoichiţă, rolul de antrenor secund. A reluat colaborarea cu Mircea Rednic, alături de care a antrenat Astra, Petrolul sau Standard Liege, precum si cea cu Daniel Isăilă, al cărui secund a fost la Astra. În octombrie 2013 a devenit principal pentru prima dată, la Universitatea Cluj, pe care a pregătit-o aproape un an de zile. A urmat apoi echipa naţională de tineret, pe care a pregătit-o doar un meci, fiind convins să semneze, la începutul lui 2015, cu Dinamo, la care a fost antrenor principal doar două luni. Au urmat noi mandate la Universitatea Cluj şi Pandurii Târgu-Jiu, o nouă colaborare cu Mircea Rednic la Mouscron, în Belgia, pentru ca în vara lui 2018 să o preia pe Gaz Metan Mediaş, echipă aflată în insolvenţă, dar pe care a urcat-o pe loc de play-off până la finalul anului. Începând cu luna ianuarie a lui 2019 este antrenorul principal al FCSB", a comunicat vicecampioana.

Învinsă de CFR Cluj, chiar pe Arena Naţională, scor 2-0, FCSB a încheiat anul pe locul al doilea în Liga 1, la şase puncte în spatele ardelenilor, şi a început noul an cu alt antrenor. Mihai Teja i-a luat locul lui Nicolae Dică şi are drept obiectiv câştigarea campionatului şi, deopotrivă, implementarea unui joc bazat pe posesie.

Afla mai multe despre: fcsbtejaantrenor 

viewscnt
Articole similare