Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Anamaria Prodan a rezolvat încă un transfer! Atacantul de Europa League care a semnat pe un an şi jumătate

ULTIMA ORĂ | Anamaria Prodan a rezolvat încă un transfer! Atacantul de Europa League care a semnat pe un an şi jumătate

Fotbal intern

Comentarii

Atacantul congolez Junior Mapuku a semnat, duminică, un contract cu nou-promovata Dunărea Călăraşi.

În vârstă de 29 de ani, Mapuku s-a înţeles până în vara anului 2020 cu formaţia antrenată de Dan Alexa, transferul fotbalistului congolez fiind intermediat de Anamaria Prodan.

Mapuku poate evolua atât în centrul ofensivei, cât şi pe cele două extreme şi are o cotă de 300.000 de euro, potrivit Transfermarkt.de

Atacantul ajuns la Călăraşi are un CV bogat. El şi-a început cariera la echipa secundă a lui AS Monaco, după care a mai trecut pe la Amiens B, Troyes B, Genevieve, Panachaiki, Compiegne, Beroe Stara Zagora, Wadi Degla, Bandirmaspor, Levski Sofia şi Shijiazhuang Ever Bright. În sezonul 2017-2018, de altfel, Mapuku a jucat în patru partide de Europa League pentru Levski Sofia şi a înscris două goluri. El mai are două prezenţe în aceeaşi competiţie şi pentru Beroe Stara Zagora, în ediţia 2015-2016, atunci când a reuşit două assist-uri.

În această iarnă, la Călăraşi au mai ajuns Nicolae Calancea (U Craiova), Daniel Benzar, Ianis Stoica (împrumutaţi de la FCSB), Constantin Nica (Atalanta), Cristian Sîrghi (Flamurtari), Aymen Souda (Karabukspor), Conor Henderson (OFK Pirin), Ştefan Vlădoiu (împrumutat de la U Craiova), Etienne Mukanya (Trakai), Ange Digbeu (Bourg-en-Bresse), Srgian Luchin (Viitorul), Abdelmajid Najib Ammari (Spezia).

Kanda, Puşcaş, Şandru, Wallace, Babei, Gaetan Mezu, Monroy şi Carnat şi-au reziliat contractele cu formaţia călărăşeană.

Dunărea Călăraşi a încheiat anul 2018 pe locul al 12-lea în Liga 1, la egalitate cu Concordia Chiajna, a 13-a clasată, şi la patru puncte avans de ultima clasată, FC Voluntari. În primul meci oficial al anului, echipa antrenată de Dan Alexa va primi vizita vicecampioanei FCSB, pe 2 februarie.

1 selecţie are Mapuku la naţionala din Congo

1,87 cm măsoară noul transfer al Dunării Călăraşi

Afla mai multe despre: mapukutransfer 

viewscnt
Articole similare