Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | S-a terminat: "Proiectul nu poate continua!". Super Liga Europeană s-a destrămat înainte să înceapă!

BREAKING NEWS | S-a terminat: "Proiectul nu poate continua!". Super Liga Europeană s-a destrămat înainte să înceapă!
Comentarii

Cluburile din Anglia şi-a anunţat în comunicate oficiale intenţia de a părăsi proiectul Superligii. Inter şi AC Milan s-au retras, Agnelli a anunţat că proiectul nu va mai putea continua!

UPDATE 12:30 - Andrea Agnelli, unul dintre fondatori ai Super Ligii Europene, alături de clubul Juventus, a anunţat că proiectul nu poate continua fără cele şase echipe din Anglia care s-au retras. În afara de Liverpool, City, United, Tottenham, Chelsea şi Arsenal, s-au mai retras AC Milan şi Inter. Astfel, proiectul gândit de 12 super puteri din Europa nu va mai fi pus în practică.


UPDATE 08:37 - Potrivit informaţiilor care continuă să apară în presa din străinătate, Inter şi AC Milan s-au retras şi ele din Super Liga Europeană. Atletico Madrid şi Barcelona sunt încă în proiect, dar şefii vor lua o decizie cât mai curând!


UPDATE 01:00  Liverpool, Manchester United, Arsenal şi Tottenham şi-au anunţat de asemenea intenţia de a se retrage din Superligă. 


UPDATE 00:53 - BBC anunţă că toate cluburile din Anglia urmează să anunţe că vor începe demersurile pentru retragerea din Superligă

 


UPDATE 00:40 - Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, marţi seară că este "încântat” să o vadă pe Manchester City renunţând la participarea la Superligă, un proiect care a ameninţat fotbalul european cu implozie timp de două zile. ”Au dat dovadă de inteligenţă când au ascultat vocile celor dein jurul lor, în special cele ale fanilor. City este o echipă specială şi mă bucur că putem lucra împreună pentur un viitor mai bun al fotbalului european”   


UPDATE: 23:30 - Manchester City a anunţat oficial că se retrage din Superligă: ”Putem confirma că am început procedurile de ieşire din grupul care are în plan dezvoltarea Super Ligii Europei”.

 


UPDATE 21:30  ”Nu ne place şi nu vrem să se întâmple. Aceasta este pozitia noastră colectivă” a anunţat Jordan Henderson de la Liverpool, pe Twitter

 

 


Fostul portar al echipei Chelsea Petr Cech a încercat să dezamorseze situaţia, după ce fanii furioşi au împiedicat autobuzul echipei să intre pe Stamford Bridge.

"Lăsaţi oamenii să rezolve acest lucru, dar nu aceasta este problema. Lasaţi oamenii să intre! Lăsaţi autocarul să intre! Daţi-le timp oamenilor”, a putut fi auzit Cech, care este consilier tehnic şi de performanţă la Chelsea, spunând într-un videoclip postat pe Twitter.

Sute de fani s-au adunat la stadion, marţi după-amiază, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de propriul club care s-a înscris ca membru fondator al ligii separatiste.

Numărul fanilor a crescut din ce în ce mai mult pe măsură ce timpul a trecut. Ei au blocat Fulham Road şi şi-au exprimat clar sentimentele. Poliţia a intervenit şi a reţinut mai multe persoane, informează The Sun.

Chelsea vrea să se retragă, susţine presa din Anglia. Liverpool şi Manchester City o pot urma!

Un jurnalist birtanic a anunţat pe Twitter că, după aceste proteste, clubul Chelsea se va retrage din Superliga europeană.

Presa engleză a scris, marţi, că două cluburi din Premier League intenţionează să iasă din proiectul Superligii europene, după reacţia suporterilor lor.

Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham şi Liverpool sunt cluburile engleze aflate între cele 12 grupări fondatoare ale proiectului superligii.

The Times notează că unul dintre ele, pe care nu-l numeşte, se gândeşte foarte serios la retragerea dintre fondatori, iar The Guardian merge mai departe şi scrie că Manchester United şi Chelsea s-ar răzgândi.

The Guardian precizează, de asemenea, că opozanţii Super League consideră că mai puţin de jumătate din cluburile fondatoare sunt "fanatice" ale competiţiei, celelalte urmărind în principal partea financiară sau au aderat pentru că se temeau să nu rateze ceva. Manchester City şi Chelsea ar face parte din această a doua categorie şi, prin urmare, ar fi mai mult influenţate de presiunea publicului şi a autorităţilor.

BBC în schimb anunţă direct că Manchester City şi Chelsea se vor retrage din competiţie:

 

 

Grupurile de fani ale tuturor celor şase cluburi engleze implicate în proiect se opun puternic Superligii europene.

Afla mai multe despre: superliga 

viewscnt
Articole similare