Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ Ciprian Tătăruşanu ar putea avea ca antrenor un fost selecţioner al Franţei

ULTIMA ORĂ Ciprian Tătăruşanu ar putea avea ca antrenor un fost selecţioner al Franţei

Stranieri

Comentarii

Fostul căpitan al naţionalei Franţei Laurent Blanc ar putea prelua conducerea tehnică a echipei Olympique Lyon, la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu, informează lequipe.fr.

După despărţirea de Sylvinho, conducătorii lui Lyon îl au ca favorit pe Blanc, 53 de ani, pentru funcţia de antrenor principal şi urmează să aibă o întâlnire cu acesta pentru a-i oferi postul.

Fostul fundaş central, campion mondial şi european, de 97 de ori internaţional, a avut o frumoasă carieră de fotbalist la echipe ca Montpellier, Napoli, Nimes, Saint-Etienne, Auxerre, FC Barcelona, Olympique Marseille, Inter Milano şi Manchester United.

Ca antrenor, el nu a pregătit multe echipe, doar pe Bordeaux şi PSG, precum şi naţionala Franţei. Cu Bordeaux, el a câştigat campionatul, în 2008/2009 şi Cupa Ligii, în acelaşi sezon, iar cu PSG, trei trofee de campion consecutive, două la rând ale Cupei Franţei şi alte trei la rând ale Cupei Ligii.

Blanc a preluat echipa pariziană în iunie 2013 şi a părăsit-o în iunie 2016, în urma unui acord comun cu preşedintele Nasser Al-Khelaifi, care i-a reproşat lispa rezultatelor pe plan internaţional. Fostul fotbalist nu a mai antrenat din 2016.

Sylvinho s-a despărţit de Lyon. Ciprian Tătăruşanu va avea un nou antrenor

Potrivit L'Equipe, preşedintele clubului din Lyon, Jean-Michel Aulas, caută acum un antrenor cu experienţă, după ce în vară s-a orientat către tehnicieni tineri, fără actvitate de "principali", cum au fost Sylvinho sau Mikel Arteta, secundul lui Pep Guardiola la Manchester City, sau Tiago, fost mijlocaş la OL.

Aulas l-a ales în cele din urmă pe brazilianul Sylvinho, pe care l-a dat afară, joi, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în Ligue 1.

Sylvinho, 45 de ani, a venit în mai la Lyon, odată cu directorul sportiv Juninho, în locul lui Bruno Genesio, fără să fi fost antrenor principal înainte. El a antrenat ca secund la Cruzeiro, la Inter Milano, când echipa italiană era pregătită de Roberto Mancini şi la naţionala Braziliei, sub conducerea lui Tite.

În vară, brazilianul a stabilit că portarul Anthony Lopes va fi titularul incontestabil, iar Tătăruşanu, nou-venit în club, va fi rezervă. Şi internaţionalul român nu a primit nicio şansă de a apăra în acest sezon, în care Lyon are un parcurs dezastruos, fiind pe locul 14, după nouă etape, cu două victorii şi trei egaluri.

Înfrângerea suferită, duminică, în derbiul cu Saint-Etienne, scor 0-1, a fost decisivă în îndepărtarea tehnicianului.

Până al numirea unui alt antrenor, echipa va fi pregătită de secundul Gerald Baticle, sup supervizarea lui Juninho.

Afla mai multe despre: ciprian tătăruşanuolympique lyon 

viewscnt
Articole similare