Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | CSM Bucureşti şi SCM Vâlcea au obţinut calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor! Ce a decis EHF

ULTIMA ORĂ | CSM Bucureşti şi SCM Vâlcea au obţinut calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor! Ce a decis EHF

Handbal

Comentarii

SCM Vâlcea a pierdut la ”masa verde” două dintre meciurile pe care le mai avea de disputat şi nu au putut fi încă reprogramate. CSM Bucureşti a bifat victorii cu Bietigheim şi Rostov. EHF a anunţat că toate echipele vor fi calificate în faza următoare.

CSM şi Vâlcea au obţinut calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce EHF a luat decizia ca niciuna din cele 16 echipe din cele două grupe principale să nu mai fie eliminată din competiţie.

Până pe 14 februarie ar fi trebuit să se dispute toate partidele din grupe, inclusiv restanţele. Şi cum acest lucru nu este posibil, forul european a hotărât că echipele din cauza cărora s-au amânat partidele vor pierde respectivele dueluri. 

EHF a decis ca CSM Bucureşti să câştige meciurile pe care le mai avea de disputat şi care fuseseră reprogramate din cauza COVID-19. ”Tigroaicele” au câştigat la ”masa verde” partidele cu Bietigheim şi Rostov (din deplasare) şi au mai acumulat patru puncte în clasament.

În acelaşi timp, SCM mai avea de jucat restanţele cu Borussia, din etapele a 6-a şi a 9-a, plus disputa cu Podravka, din etapa a 4-a, nici ea programată încă. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat ”la masa verde” partida cu Borussia Dortmund din deplasare, dar a pierdut meciurile de acasă cu formaţia germană, dar şi cu Podravka Vegeta din Croaţia. Vâlcencele mai adaugă două puncte la zestrea lor din grupa B. Decizia EHF se bazează pe lipsa de timp pentru reprogramarea meciurilor, forul suprem luând decizia ca echipele din cauza cărora s-au amânat meciurile să piardă la ”masa verde”.

CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea merg în playoff!

EHF a evaluat meciurile respective şi a acordat puncte oricărei echipelor care nu au vină pentru că jocul respectiv nu s-a putut disputa. Evaluarea a fost făcută pentru următoarele meciuri:

Grupa A

  • Krim Mercator (Slovenia) - Team Esbjerg (Danemarca) 0:10 (două puncte pentru Esbjerg)
  • Vipers (Norvegia) - Metz (Franţa) 0:10 (două puncte pentru Metz)
  • Rostov (Rusia) - Vipers (Norvegia) 10:0 (două puncte pentru pentru Rostov)
  • CSM BUCUREŞTI (România) - Bietigheim (Germania) 10:0 (două puncte pentru CSM BUCUREŞTI)
  • Rostov (Rusia) - CSM BUCUREŞTI (România) 0:10 (două puncte pentru pentru CSM BUCUREŞTI)
  • Vipers (Norvegia) - Bietigheim (Germania) 10:0 (două puncte pentru Vipers)

Grupa B

  • Râmnicu Vâlcea (România) - Podravka (Croaţia) 0:10 (două puncte pentru Podravka)
  • Borussia Dortmund (Germania) - Râmnicu Vâlcea (România) 0:10 (două puncte pentru pentru Vâlcea)
  • Vâlcea (România) - Borussia Dortmund (Germania) 0:10 (două puncte pentru Borussia)

Evaluarea se bazează pe circumstanţele fiecărui meci în cauză şi, în cazul unui meci programat de mai multe ori, circumstanţele ultimului meci programat au fost luate în considerare. În ultima etapă a grupei, a 14-a, CSM va juca în deplasare, cu Metz, în 13 februarie. SCM Râmnicu Vâlcea va evolua pe teren propriu cu Brest. În cazul în care vreunul dintre meciurile din această săptămână nu va fi jucat, procedura privind acordarea punctelor va fi, se pare, aceeaşi.  Pe site-ul oficial, EHF confirmă în schimbă că toate echipele vor fi promovate în faza următoare a competiţiei: ”În plus - pentru a evita situaţiile neclare care rezultă din evaluare - s-a decis că programul de joc va fi adaptat, iar toate cluburile din faza grupelor vor fi promovate în play-off” arată EHF pe site-ul său oficial.
 

Afla mai multe despre: csm bucureştiscm vâlcea 

viewscnt
Articole similare