Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Dan Petrescu, în discuţii cu o echipă din Liga 1. Anunţul făcut de experimentatul antrenor: "Nu pot să stau acasă"

ULTIMA ORĂ | Dan Petrescu, în discuţii cu o echipă din Liga 1. Anunţul făcut de experimentatul antrenor: "Nu pot să stau acasă"

Fotbal intern

Comentarii

Antrenorul echipei Guizhou Hengfeng, Dan Petrescu (51 de ani), recunoaşte că a fost abordat de un club din Liga 1, dar a precizat că momentan nu poate să negocieze cu nicio formaţie, întrucât mai are contract cu gruparea din China.

"Au fost discuţii. Dacă m-ar interesa, iar cine m-a sunat, i-am spus că nu pot să mă întâlnesc şi să vorbim, pentru că am contract. Dacă nu aveam contract, eram dispus să vorbesc cu oricine", a declarat Dan Petrescu, la plecarea spre China.

Clubul respectiv nu este FCSB, susţine experimentatul antrenor: "Nu am vorbit (n.r. - Gigi Becali), pentru că dânsul are antrenor. Imediat după plecarea lui Dică a vorbit cu Teja, l-a pus şi nu vreau să zic dacă şi cu parcă. Nu am vorbit".

Dan Petrescu recunoaşte că Liga 1 rămâne o variantă pentru el: "Da, tot timpul mă întorc. În momentul când nu am echipă, nu pot să stau acasă, toată lumea ştie. Indiferent de numele echipei, vreau să antrenez. Şi vreau să mă simt bine. Pentru că dacă stau acasă îmi pierd îndemânarea, îmi ies din mână,pierd. Şi atunci prefer să fiu pe teren. Şi orice club serios care are intenţii să mă ia, normal că merg cu plăcere".

Dan Petrescu a preluat-o pe Guizhou Hengfeng în vară. La acea vreme, echipa se afla pe ultimul loc în clasamentul campionatului chinez, cu patru puncte adunate în 11 etape, cu cinci mai puţine decât penultima clasată, Dalian Yifang. Cu Petrescu pe bancă, echipa chineză a mai obţinut 20 de puncte în cele 19 etape rămase de disputat, dar tot pe ultimul loc a încheiat campionatul.

"Am avut un contract. Am spus-o când am ajuns acolo, dacă aş fi semnat numai pe şase luni era un contract riscant, pentru că echipa avea şanse mici să se salveze. Şi am stabilit un contract pentru Liga I şi un contract pentru Liga a II-a. Din cauză că am ajuns în Liga a II-a, acum trebuie să îşi respecte contractul. E clar că e foarte greu, pentru că în Liga a II-a banii sunt mult mai puţini şi sunt convins că şi jucătorii buni vor fi vânduţi.

Va fi greu să aducem jucători, dar vom încerca să scoatem maximum din ce avem la dispoziţie. Încă nu am vorbit cu patronul echipei după ce am plecat din China. Cred că mâine sau poimâne ne vom întâlni şi vom vorbi mai multe lucruri", a precizat Petrescu.

Afla mai multe despre: petresculiga 1discutii 

viewscnt
Articole similare