Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Dinamo, cumpărată de fondul de investiţii spaniol? Clubul a oferit o reacţie de ultim moment: "Ne-am interesat de firma indicată"

ULTIMA ORĂ | Dinamo, cumpărată de fondul de investiţii spaniol? Clubul a oferit o reacţie de ultim moment: "Ne-am interesat de firma indicată"

Superliga

Comentarii

Continuă ping pong-ul între clubul Dinamo şi fondul de investiţii spaniol condus de Herminio Menendez. Clubul din "Ştefan cel Mare" a oferit un comunicat de presă prin care şi-a expus punctul de vedere, după ce spaniolii au venit cu dovezi în vederea tranzacţiei.

Fondul de investiţii spaniol condus de Herminio Menendez pune mâna pe Dinamo?

Miercuri, Telekom Sport a publicat toate documentele prin care spaniolii care vor să cumpere clubul Dinamo au ţinut să demonstreze că i-au îndeplinit toate cerinţele lui Ionuţ Negoiţă.

Totuşi, Dinamo susţine că posibilii cumpărători nu dau dovadă de transparenţă şi că “în niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziţie o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă”.

Replica clubului Dinamo Bucureşti

"Comunicat de presă

Dinamo Bucureşti este un club emblematic al României.

Faţă de suporterii noştri, faţă de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce priveşte orice posibilă tranzacţie şi, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluţie pentru continuarea activităţii acestui club.

În general, din punct de vedere al unei tranzacţii, ambele părţi trebuie să fie transparente şi să-şi asume anumite lucruri.

Dinamo a pus la dispoziţie întreaga documentaţie cerută, întocmai şi la timp.

Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacţiei şi dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă şi reală este situaţia financiară, nu a înţeles să răspundă acestor lucruri.

Într-o tranzacţie este firesc să discuţi cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoşti persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club.

Dinamo: "Firma avea un capital social de doar 3.000 de euro"

Atât noi, cât şi suporterii am fost nevoiţi să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acţiuni.

Am constatat şi noi, ca şi alţii, că avea un capital social de doar 3.000 de euro şi o structură a asociaţilor care nu era publică.

În fotbal, în cazul unei tranzacţii, unde se schimbă pachetul majoritar de acţiuni, există obligativitatea de a anunţa Federaţia Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acţionari.

Aşadar, cererea noastră de a şti beneficiarul real nu avea doar un fundament moral, ci şi unul legal.

În ultimul comunicat al cumpărătorului, publicat de presa centrală, am văzut că acesta îşi asumă, pe hârtie, finanţarea clubului şi promitea investiţii de 10 milioane de euro.

În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziţie o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă.

Pentru club, solicitarea noastră a fost ca măcar 3 milioane de euro, din cei 10, să fie puşi într-un cont dedicat exclusiv lui Dinamo.

Având în vedere valoarea simbolică a tranzacţiei, precum şi istoria acestui club, era firesc să se ştie cine este beneficiarul real şi ce intenţii are acesta cu Dinamo Bucureşti.

Împreună salvăm Dinamo!", a comunicat clubul din "Ştefan cel Mare". 

 

Afla mai multe despre: dinamoionut negoitaspanioli 

viewscnt
Articole similare