Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimă oră! Gianni Infantino îi cere premierului britanic Boris Johnson să intervină pentru eliberarea jucătorilor convocaţi la partidele din preliminariile Cupei Mondiale

Ultimă oră! Gianni Infantino îi cere premierului britanic Boris Johnson să intervină pentru eliberarea jucătorilor convocaţi la partidele din preliminariile Cupei Mondiale

Premier League

Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, i-a scris premierului britanic Boris Johnson, cerându-i să intervină pentru eliberarea jucătorilor din Premier League convocaţi la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, informează equipe.fr.

Gianni Infantino îi cere premierului britanic Boris Johnson să intervină pentru eliberarea jucătorilor convocaţi la partidele din preliminariile Cupei Mondiale

"I-am scris prim-ministrului britanic Boris Johnson despre restricţiile de carantină impuse jucătorilor care se întorc în Anglia după ce au evluat în ţările de pe lista roşie. I-am cerut sprijinul necesar, în special pentru ca aceşti jucători să nu fie privaţi de posibilitatea de a-şi reprezenta ţara în meciurile de calificare pentru Cupa Mondială. Am sugerat ca o abordare similară cu cea adoptată de guvernul britanic în timpul turneului final al Euro 2020 să fie implementată în vederea următoarelor meciuri internaţionale", a precizat Infantino, într-un comunicat.

Şeful FIA a transmis acelaşi mesaj şi pentru liga spaniolă, care şi-a anunţat intenţia de a proceda la fel ca Premier League: "Mulţi dintre cei mai buni fotbalişti de pe planetă joacă în Anglia şi Spania şi credem că şi aceste ţări împărtăşesc responsabilitatea păstrării şi protejării integrităţii sportive a competiţiilor din întreaga lume".

Cluburile din Premier League refuză să lase 60 de jucători străini la echipele naţionale, din cauza Covid-19. Măsura vizează jucători din aproape 26 de ţări. Oficialii din Premier League anunţă că decizia s-a luat în unanimitate, deoarece la întoarcere jucătorii ar trebui să stea zece zile în carantină.

Preşedintele Premier League, Richard Masters, a afirmat că ar fi total lipsi de logică "în circumstanţele actuale" ca jucătorii să fie lăsaţi la echipele naţionale.

Afla mai multe despre: premier league-covid 19-gianni infantino 

viewscnt
Articole similare