Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Gigi Becali şi nepotul său, Vasile Geambazi, urmăriţi penali de DNA. Reacţia patronului de la FCSB

BREAKING | Gigi Becali şi nepotul său, Vasile Geambazi, urmăriţi penali de DNA. Reacţia patronului de la FCSB

Fotbal

Comentarii

Lovitură sub centură primită de patronul celor de la FCSB, Gigi Becali. Aceasta a fost chemat, în această dimineaţă, la sediul DNA, alături de nepotul său, Vasile Geambazi.

UPDATE”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea urmăririi penale faţă de două persoane, oameni de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, fapte presupus a fi săvârşite în perioada 2014-2019. Anterior, în aceeaşi cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un evaluator desemnat de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P), pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave”, au transmis, marţi, procurorii DNA.

În dosar sunt vizaţi Gigi Becali şi nepotul său, Vasile Geambazi.

Gigi Becali a oferit prima declaraţie după ce a fost pus sub acuzare: „Da, aşa e! Mi-au zis că sunt suspect în spălare de bani. Vasi Geambazi a luat acei bani şi mi i-a dat mie la Steaua, ca să-i spăl. Dar noi avem acte clar, e transparent! Nu e spălare de bani. Ei m-au mai acuzat de spălare de bani şi-n trecut, când am luat nişte bani de la Steaua şi i-am dat lui Borcea pentru că aveam nişte datorii. Am intrat în malaxorul celor de la DNA cu spălare de bani”, a spus finanţatorul FCSB pentru GSP.ro. 


Vasile Geambazi are calitat de suspect în acest dosar, în care este acuzat de spălare de bani. Este vorba de un teren în Voluntari, de pe urma căruia Geambazi ar fi urmat să primească despăgubire din partea statului de 60 milioane de euro, după ce l-a cumpărat cu un milion.

Vasile Geambazi a explicat la ieşirea din sediul DNA că a încasat banii de la Ministerul de Finanţe, prin hotărâre judecătorească şi că i-a investit inclusiv la FCSB, potrivit g4media.ro.

Cum s-a ajuns în această situaţie?

În anul 2006, Gigi Becali a cumpărat în comuna Voluntari un teren de 21 de hectare. După scurt timp, i l-a vândut nepotului său, Vasile Geambazi, cu un milion de euro. În urma unui schimb de cesionari şi împuterniciri, Vasile Geambazi a rămas proprietar, iar Becali împuternicit să ceară despăgubiri de la ANRP pentru că... nu mai poate folosi terenul. 

Gigi Becali a ajuns la DNA

Gigi Becali a ajuns la DNA, însă nu a părut deloc îngrijorat de subiect. Ba chiar s-a amuzat ironic de situaţia creată.

"Mi-e frică foarte tare, tremur de frică. Am spălat bani cu nepotul meu. S-au dus banii din contul meu în contul lui şi din contul lui la mine în cont. Am spălat bani, hai, fix, la revedere", a declarat Gigi Becali, potrivit Mediafax.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare