Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Prima măsură luată împotriva arbitrului român care a oficiat Belgia - Spania

ULTIMA ORĂ | Prima măsură luată împotriva arbitrului român care a oficiat Belgia - Spania

Sporturi

Comentarii

Arbitrul Vlad Iordăchescu a fost schimbat de la un meci din Challenge Cup, sfertul de finală dintre Pau şi Stade Francais, pentru a fi protejat, informează Federaţia Română de Rugby.

"Federaţia Română de Rugby nu a primit niciun document oficial care să ateste suspendarea arbitrului Vlad Iordăchescu. Concluziile vehiculate în mass-media sunt rezultatul unor informaţii parţiale sau eronate, care aduc în acest moment prejudicii atât la nivel individual, cât şi general în ce priveşte prestaţiile oficialilor de meci în sportul cu balonul oval. Schimbarea lui Vlad Iordăchescu din brigada care urmă să oficieze sfertul de finală al Challenge Cup, dintre Pau şi Stade Français, din 30 martie 2018, este legitimată de dorinţa organizatorilor, EPCR, de a asigură cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea partidei. Luând în considerare faptul că în componenţa uneia dintre echipe intră jucători ai reprezentativei naţionalei spaniole, cât şi proximitatea geografică faţă de Spania, meciul urmând să se dispute la Pau, pe Stade du Hameau, s-a decis înlocuirea lui Vlad Iordăchescu în vederea menţinerii securităţii meciului şi evitarea oricăror incidente. Precizăm că forul continental, Rugby Europe va analiză vineri, 23 martie, atât prestaţia brigăzii de arbitri, cât şi gravele incidente disciplinare ale jucătorilor echipei Spaniei din timpul şi la finalul meciului disputat duminică, 18 martie, la Bruxelles, între Belgia şi Spania. Concluziile oficialilor Rugby Europe vor fi făcute publice", se arată într-un comunicat al FR Rugby.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Arbitrul a tăiat acţiunile de atac ale Spaniei şi le-a permis belgienilor să placheze în aer, au acuzat jurnaliştii de la cotidianul spaniol Marca.

Mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au postat mesaje în care se declară consternaţi de delegarea unui arbitru român la partida de la Bruxelles şi îl acuză pe Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, forul continental de profil, de "manevre" pentru calificarea României.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial, marţi, rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe se va reuni, vineri, la Poznan, pentru a viziona meciul.

Afla mai multe despre: romaniarugbyiordachescuchallenge cup 

viewscnt
Articole similare