Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Real Madrid a renunţat la serviciile sale după 13 ani! OFICIAL Ruptură ISTORICĂ pe Santiago Bernabeu

ULTIMA ORĂ | Real Madrid a renunţat la serviciile sale după 13 ani! OFICIAL Ruptură ISTORICĂ pe Santiago Bernabeugalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid a rupt după transferul lui James Rodriguez la Everton, orice legătură cu agentul Jorge Mendes, cel mai influent impresar din lumea fotbalului.

Real Madrid s-a despărţit de James Rodriguez, columbianul semnând un contract cu gruparea britanică, Everton. A fost ultimul jucător care mai era legat contractual de Real Madrid şi care se afla sub sfera de influenţă a agentului portughez, Jorge Mendes.

Real Madrid şi Jorge Mendes, ruptură după 13 ani! Portughezul nu mai are niciun ”reprezentant” în Capitală

Pentru prima dată în ultimii 13 ani, Real Madrid nu va mai avea în lot sau pe banca tehnică un jucător sau antrenor impresariat de Jorge Mendes, cel mai influent agent din lumea fotbalului.

Relaţia dintre Real Madrid şi Mendes a debutat în 2007, când fundaşul central portughez Pepe a ajuns la Real Madrid, după ce Cristian Chivu a refuzat mutarea pe Bernabeu. Din acel moment, influenţa lui Jorge Mendes a devenit tot mai mare în interiorul celui mai important club al secolului trecut.

Firesc, mutarea cea mai importantă a fost transferul lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United la Real Madrid, o mutare de 90 de milioane de euro, parafată deja de fostul preşedinte Ramon Calderon.

Au urmat transferuri importante precum Angel di Maria, Ricardo Carvalho, Fabinho, Fabio Coentrao sau James Rodriguez, plus sosirea antrenorului Jose Mourinho. În toţi aceşti 13 ani, Real Madrid a investit aproximativ 500 de milioane de euro în tot ceea ce a însemnat ”anturajul” influentului agent. Mutarea cea mai importantă, Cristiano Ronaldo, i-a adus şi cei mai mulţi bani lui Mendes, dar şi un spor uriaş de influenţă la nivel mondial.

186 de milioane de euro a încasat Real Madrid ca urmare a vânzărilor de jucători impresariaţi de Mendes, dar Florentino Perez nu a fost niciodată un simpatizant al portughezului. La Madrid, se spune că şi ruptura dintre Zidane şi James Rodriguez ar fi pornit tocmai de la ideea că starul columbian era ultima ”rămăşiţă” a agentului în interiorul clubului blanco. În cele din urmă, James Rodriguez a fost cedat la Bayern Munchen, apoi vândut definitiv la Everton, în Premier League.

Florentino Perez nu este partizanul ideii de a-şi apropia de club agenţi foarte influenţi, cunoscând felul în care aceştia gestionează situaţiile delicate.

Investigat de fiscul din Portugalia

Ministerul Public portughez a anunţat în martie că au avut loc percheziţii la principalele cluburi de fotbal, între care Benfica, FC Porto, Sporting şi Braga, precum şi la societatea lui Jorge Mendes.

“Operaţiunea ofsaid” ar viza presupuse operaţiuni din fotbalul profesionist realizate începând din 2015 şi care ar fi implicat fapte cu scopul de evitare a plăţilor către fisc.

Mendes a fost văzut drept principalul vinovat de către Florentino Perez pentru intenţia lui Cristiano Ronaldo de a pleca de la Real Madrid. De asemenea, conducerea ”albilor” a avut dificultăţi reale în ceea ce priveşte contractele noi pe care trebuiau să le semneze fotbaliştii impresariaţi de Mendes.  

Afla mai multe despre: jorge mendesreal madridflorentino perez 

viewscnt
Articole similare