Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Revenire de senzaţie în Formula 1. Încă trei piloţi confirmaţi pentru sezonul viitor

ULTIMA ORĂ | Revenire de senzaţie în Formula 1. Încă trei piloţi confirmaţi pentru sezonul viitor

Formula 1

Comentarii

Formula 1 programează în acest week-end Marele Premiu al Rusiei, etapa a 16-a a sezonului, ultima oprire europeană a Marelui Circ. Înaintea cursei de la Sochi, două dintre echipe au făcut anunţul mult aşteptat în ceea ce priveşte grila de start pentru sezonul viitor.

A doua jumătate a acestui an a adus în prim plan cele mai neaşteptate şi mai imprevizibile schimbări de piloţi din ultimii ani ai Formulei 1. Plecarea lui Raikkonen de la Ferrari la Sauber, retragerea lui Alonso, ori transferul lui Ricciardo de la Red Bull la Renault au fost cele mai importante. Practic, dintre echipele care îşi anunţaseră piloţii anterior cursei de la Sochi, doar Mercedes îşi păstra liniile neschimbate. Haas F1 a devenit a doua şi va fi probabil ultima. Teamul american i-a confirmat pe Kevin Magnussen şi pe Romain Grosjean şi pentru sezonul viitor.

Haas F1 a devenit a doua şi va fi probabil ultima. Teamul american i-a confirmat pe Kevin Magnussen şi pe Romain Grosjean şi pentru sezonul viitor. Alegerea celor de la Haas nu este deloc întâmplătoare. Cu Magnussen şi Grosjean la volan, teamul american şi-a consolidat locul în prima jumătate a clasamentului constructorilor. Asta deşi este cea mai tânără echipă din Marele Circ. După 15 etape din acest sezon, Haas ocupă locul 5 în clasament, fiind depăşită doar de Mercedes, Ferrari, Red Bull şi Renault.

  • 49 de puncte a adunat Magnussen în acest sezon, în timp ce Grosjean a strâns 27 de puncte
  • 12 clasări în puncte a avut Haas în acest sezon, opt cu Magnussen şi 4 cu Grosjean
  • 4 este cel mai bun loc ocupat de Haas în acest sezon.

L-a obţinut Grosjean, în Marele Premiu al Austriei Mutarea surpriză din acest weekend de Formula 1 a venit din partea scuderiei Toro Rosso, sora mai mică a celor de la Red Bull. Teamul italian a decis să îl readucă în prim plan pe rusul Daniil Kvyat. Acesta vine să îi ia locul lui Pierre Gasly, plecat între timp la Red Bull. Coechipierul lui Kvyat pentru sezonul viitor nu a fost confirmat încă, dar cel mai probabil va fi vorba despre Brendon Hartley. În vârstă de 24 de ani, Kvyat a debutat în Formula 1 pentru Toro Rosso, în 2014. După un singur an şi evoluţii excepţionale, tânărul pilot născut la Ufa a fost promovat la Red Bull. Primul an a fost unul extrem de dificil, cu foarte multe incidente şi abandonuri. Red Bull a decis să îl păstreze şi pentru sezonul 2016, dar a fost trimis înapoi la Toro Rosso după numai patru curse. Rusul a continuat să producă incidente în fiecare cursă, iar de cele mai multe ori, victime i-au căzut chiar coechipierii de la Toro Rosso şi de la Red Bull. Iar la finalul lui 2017 a fost dat afară. Despărţirea de Red Bull a fost una extrem de tensionată, dar Kvyat a reuşit să rămână conectat de Formula 1 - a fost cooptat de Ferrari ca pilor de rezervă.

  • 2 - numărul de podiumuri obţinute de Kvyat în Formula 1 ​

 

Cum va arăta grila de start în 2019

Mercedes – Lewis Hamilton / Valtteri Bottas

Ferrari – Sebastian Vettel / Charles Leclerc

Red Bull – Max Verstappen / Pierre Gasly

Renault – Daniel Ricciardo / Nico Hulkenberg

Haas – Kevin Magnussen / Romain Grosjean​

McLaren – Carlos Sainz / Lando Norris

Force India – nu există informaţii

Toro Rosso – Daniil Kvyat / -

Sauber – Kimi Raikkonen / Antonio Giovinazzi

Williams – nu există informaţii

Afla mai multe despre: kvyatmagnussengrosjean 

viewscnt
Articole similare