Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultima şansă! Cum se salvează Dinamo de retrogradare. "Câinii" stau tot la mâna celorlalte cluburi, care pot vota o schimbare importantă în Liga 1

Ultima şansă! Cum se salvează Dinamo de retrogradare. "Câinii" stau tot la mâna celorlalte cluburi, care pot vota o schimbare importantă în Liga 1
Comentarii

Dinamo a primit lovituri pe rând în acest sezon. "Câinii" au rămas fără finanţare din partea conducerii, au fost nevoiţi să-şi amâne meciuri din cauza cazurilor de COVID, iar acum cluburile din Liga 1 au ales scenariul prin care alb-roşii pot retrograda direct, după "îngheţarea" play-out-ului Ligii 1. Totuşi, Dinamo mai are două şanse de salvare.

În acest moment, cluburile care se tem de prezenţa în Liga 1 sunt Sepsi (locul 5), Poli Iaşi (locul 6, loc de baraj), Dinamo şi Chindia Târgovişte, care se află pe locuri direct retrogradabile, pe 7 şi 8. Totuşi, o decizie luată în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal le poate salva pe toate, mai puţin pe ocupanta ultimului loc din play-out, care va fi nevoită să joace barajul de menţinere/promovare în Liga 1. 

Formatul cu 16 echipe în Liga 1, salvarea lui Dinamo!

În acest moment, Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal susţin formatul Ligii 1 cu 16 echipe, dar propunerea trebuie să vină din partea ligii. Joi, în Adunarea Generală a LPF, există şanse ca toate cele 14 cluburi din Liga 1 să fie chestionate pe baza suplimentării numărului de echipe din Liga 1, iar săptămâna următoare decizia să fie aprobată în Comitetul Executiv.  

Aceleaşi cluburi care marţi au votat formatul prin care Dinamo riscă retrogradarea directă în Liga 2, vor decide dacă Liga 1 va avea 16 echipe din sezonul următor. Totuşi, există câteva probleme în adoptarea noului format, în condiţiile în care sumele pentru drepturile TV au fost deja negociate, iar echipele din prima ligă nu şi-ar dori să renunţe la banii cuveniţi, conform contractului. 

În acest moment, UTA Arad şi FC Argeş sunt sigure de locurile în Liga 1, în timp ce CS Mioveni aşteaptă să-şi afle adversara din baraj. 

Jocul rezultatelor o poate duce pe Dinamo la baraj

Dinamo mai poate salva ce se poate din acest sezon, doar dacă prinde locul de baraj, în urma meciurilor de miercuri. Dacă alb-roşii înving Viitorul şi Sepsi pierde cu Academica Clinceni, atunci Dinamo ajunge pe locul şase, iar covăsnenii retrogradează direct, dacă formatul Ligii 1 nu va fi schimbat. 

Înaintea partidei cu Viitorul, Cătălin Anghel, înlocuitorul provizoriu al lui Gică Hagi, a anunţat că nu se poate baza pe un lot complet, fiind surprins de programarea făcută de LPF:

“Tot timpul meciurile cu Dinamo au fost interesante şi foarte disputate chiar dacă noi am avut câştig de cauză în majoritatea meciurilor. Este un altfel de meci mâine pentru că aţi văzut situaţia care s-a creat, abia astăzi la prânz am aflat că jucăm mâine, însă cunoaştem Dinamo, cunoaştem jocul lor şi vrem să încheiem acest campionat cu o victorie”, a afirmat tehnicianul Viitorului.

Întrebat dacă a fost încurcat de programarea cam târzie a meciului cu Dinamo, Cătălin Anghel a răspuns:”Ne-a încurcat pentru că noi am lăsat jucătorii la lot, avem jucători la lotul naţional de tineret şi bineînţeles că nu suntem în efectiv complet. Asta nu înseamnă că se schimbă ceva. Tot timpul tratăm jocul foarte serios, încercăm să mergem la victorie şi vom folosi o garnitură omogenă şi cu jucători tineri, dar şi cu jucători cu experienţă”, a declarat cel care va conduce Viitorul de pe banca tehnică, după plecarea lui Gică Hagi.

Clasamentul play-out-ului Ligii 1 dacă se realizează media punctelor per meci, înaintea ultimei etape:

  1. Hermannstadt 1,91
  2. Viitorul 1,69
  3. Clinceni 1,62
  4. Voluntari 1,62
  5. Iaşi 1,38
  6. Sepsi 1,17
  7. Dinamo 0,87
  8. Chindia 0,63

Cluburile din Liga 1 au votat scenariul prin care Dinamo retrogradează direct! Cum s-au împărţit voturile, U Craiova s-a abţinut 

 

Afla mai multe despre: dinamoliga 1dinamo retrogradare 

viewscnt
Articole similare