Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimele detalii despre promovarea celor de la CSA Steaua în Superligă: ”Se discută cu avocaţi specializaţi şi cu juriştii federaţiei” | EXCLUSIV

Ultimele detalii despre promovarea celor de la CSA Steaua în Superligă: ”Se discută cu avocaţi specializaţi şi cu juriştii federaţiei” | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

CSA Steaua ar fi primit acordul din partea şefilor clubului sportiv pentru asocierea cu un privat, care permite intrarea în Superliga. Până acum, ”militarii” nu au avut drept de a promova în elita fotbalului românesc chiar dacă reuşeau acest lucru pe plan sportiv.

CSA Steaua a început să facă demersurile necesare pentru a promova în Superligă şi din punct de vedere legal. Astfel, ”militarii” au primit recent o veste uriaşă.

Ministerul Apărării Naţionale ar fi dat ”undă verde” pentru ca gruparea din Ghencea să se asocieze cu un investitor privat, conform Prosport.

Prin urmare, CSA Steaua ar putea promova în Superligă după doi ani petrecuţi în Liga 2, în cazul în care va ocupa un loc în fruntea clasamentului la finalul stagiunii 2023-2024.

Mai mult, ”militarii” ar avea şi o altă variantă. Şi-ar putea schimba forma de organizare şi pe parcursul sezonului următor.

Dar pentru ca asocierea la privat să se poată realiza, clubul trebuie să trimită o scrisoare de intenţie către FRF până pe 6 august, dată la care va începe noul sezon competiţional din Liga 2.

Asocierea dintre CSA Steaua şi un privat: ”Se discută cu avocaţi specializaţi şi cu juriştii federaţiei” | EXCLUSIV

Aflat în studioul Orange Sport, Iulian Miu a oferit mai multe detalii cu privire la această situaţie din cadrul clubului din Ghencea, una care ar trebui rezolvată până la începutul lunii august.

”Se discută. Am înţeles că se discută cu nişte avocaţi specializaţi care ştiu exact legislaţia. Cred că se discută şi cu juriştii federaţiei să se facă lucrurile corecte cap-coadă.

(n.r. s-a dat OK-ul ca acest club să fuzioneze cu un privat?) E demult dat ordinul de ministru. Domnul Dîncu l-a dat. Aveai şi varianta asociaţiei. Dar, în momentul de faţă, ştim cu toţii, a rămas această variantă, să se asocieze cu mine, cu tine.

Dacă avem bani, venim, facem o propunere, dar n-am deocamdată. (n.r. la 1 august ar trebui să se rezolve?) Cam aşa ceva, dar ar fi bine mai devreme”, a declarat Miu, la Orange Sport.

În aceste prime două sezoane de la promovarea în Liga 2, impedimentul celor de la CSA Steaua de a ajunge şi în Superligă a fost faptul că gruparea ”militară” nu era asociată cu un privat.

Mai mult, printre cei interesaţi de asociere ar fi şi afaceristul Simion Apreutese, acţionar la SC International Alexander SRL, care deja este sponsor la echipa din Ghencea. 

Afaceristul este cel care şi-a manifestat intenţia de a cumpăra FCSB de la Gigi Becali, pe finalul play-off-ului.

Afla mai multe despre: csa steauaiulian miupromovare csa steaua 

viewscnt
Articole similare