Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimele sperante. Ce vor să facă sportivii ruşi după suspendarea primită de la CIO

Ultimele sperante. Ce vor să facă sportivii ruşi după suspendarea primită de la CIO
Comentarii

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Aleksandr Jukov, suspendat de Comitetul Executiv al CIO din funcţia sa de membru al Comitetului Olimpic Internaţional, a declarat că sportivii ruşi vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva suspendării participării Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018.

Cio a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice care vor avea loc la PyeongChang, între între 9 şi 25 februarie 2018, dar i-a autorizat pe sportivii ruşi "curaţi" să concureze sub drapelul olimpic.

Forul olimpic mondial va refuza orice acreditare la Jocuri a unui oficial din Ministerul rus al Sporturilor. Vitali Mutko, ministrul Sporturilor, şi adjunctul său, Iuri Nagornîh, au fost suspendaţi de la orice viitoare participare la Jocurile Olimpice, Dmitri Cernîşenko, fostul director al Comitetului de organizare pentru JO 2014 de la Soci, a fost retras din Comisia de Coordonare pentru JO din 2022 de la Beijing, iar Comitetul Olimpic Rus va fi obligat să plătească suma de 15 milioane de dolari către CIO, drept costuri de anchetă şi contribuţie la instituirea Autorităţii Independente de testare (ITA).

O purtătoare de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a scris în reţelele de socializare după decizia CIO: ''Nu vom putea fi doborâţi niciodată. Nici de un război mondial, nici de căderea Uniunii Sovietice, nici de sancţiuni. Le primim şi vom supravieţui''.

Preşedintele Federaţiei ruse de bob, Aleksandr Zubkov, s-a declarat şocat de sancţiunea CIO. ''Sunt pur şi simplu şocat de ce se întâmplă şi de decizia lui Thomas Bach legată de ţara noastră şi de sportivii noştri'', a spus Zubkov.

Zubkov a fost deposedat luna trecută de două medalii de aur cucerite la JO din 2014, de la Soci, şi interzis pe viaţă de la Jocurile Olimpic din cauza încălcării regulamentului antidoping.

El s-a declarat nevinovat şi a anunţat că va face apel la TAS pentru sancţiunile dictate împotriva boberilor ruşi.

Şi preşedintele Federaţiei ruse de curling a condamnat decizia CIO, susţinând că este neprofesionistă.

''Consider că hotărârea CIO este neprofesionistă. Sunt profund convins că a fost luată în urma presiunilor. Cineva dorea ca Rusia să nu participe la Jocuri'', a afirmat Dmitri Svişcev.

Cunoscutul hocheist rus Ilia Kovalciuk i-a îndemnat pe sportivii ruşi ''curaţi'' să participe la Jocurile de la PyeongChang.

''Cu toţii înţelegem perfect că decizia CIO este una pur politică şi înţelegem împotriva cui este direcţionată'', a declarat Kovalciuk pentru R-Sport. ''Era clar că va fi o astfel de decizie. Dar dacă sportivii vor merge la Jocuri, asta va uni ţara. Toţi sportivii curaţi trebuie să participe'', a îndemnat Kovalciuk, fost jucător în NHL, la Atlanta Thrashers şi New Jersey Devils.

Afla mai multe despre: rusiasportivi suspendaticiotasiarnacoreea de sudultimele sperante 

viewscnt
Articole similare