Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimul eseu!

Ultimul eseu!

Special

Comentarii

Nea Valdy a fentat toţi adversarii, însă a fost oprit când sa culce balonul oval in terenul de ţinta. Din păcate, ultimul eseu!

Se spune că băieţii singuri la părinţi sunt lipiţi de mame. Poate ca aşa este, dar eu pe tata l-am divinizat!

Fost mare rugbyst, inginerul Valeriu Săbău (nea Valdy pentru toţi prietenii) m-a luat încă din primii ani ai vieţii in cantonamente, la munte şi la mare, cu echipa Grivita pe care o conducea.

Şi stând pe lângă tata am învăţat ce înseamnă sportul adevărat. Că în paralel trebuie să faci serios şi şcoala, că in viaţa trebuie mereu să ajuţi lumea şi să nu uit că un lucru de mare preţ este corectitudinea.

Datorită lui am intrat şi in meseria de jurnalist. După un meci de rugby Dinamo - Steaua, pe fostul Victoria, tata l-a întrebat pe Dumitru Mihalache (Meke) dacă nu are nevoie de un tânăr care e tobă de sport şi din ziua aceea am rămas nedezlipit de maşina de scris.

Sunt fericit că în martie anul trecut am fost doar noi doi la unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria Six Nations, Anglia-Scoţia.

Tată, o sa-mi fie dor de telefoanele tale, atunci când ma certai că la meciurile de rugby, Bogdan critica arbitrajul, lucru care nu se face in sportul acesta. Sau că Florin foloseşte expresia "dansează pe picioare", despre care tu spuneai că nu exista în lumea rugbyului.

Alergătura pe care am tras-o eu prin spital în ultima lună este prea puţin pentru câte mi-ai oferit tu şi pentru câte m-ai învăţat tu in viaţa asta.

Prietenilor tăi pot să le spun atât: Nea Valdy a fentat toţi adversarii, însă a fost oprit când să culce balonul oval în terenul de ţintă. Din păcate, ultimul eseu!

Fostul internaţional şi campion cu Grivita este depus începând de marţi la pranz la Capela Bisericii Sfanta Maria (vis-a-vis de Cimitirul Sfânta Vineri, strada Iani Buzoiani numărul 1), iar înmormântarea va avea loc miercuri 22 Iulie, ora 12, la cimitirul Sfânta Vineri.

Mergem înainte, tată, ultimele tale cuvinte către mine şi îţi promit că o să am grijă de mama, aşa cum mi-ai cerut !

Alexandru Săbău

Afla mai multe despre: valeriu săbău 

viewscnt
Articole similare