Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimul favor făcut echipei sale de suflet. Ilie Balaci, vizită în cantonamentul Craiovei joi: ”Am câştigat acest meci datorită lui”

Ultimul favor făcut echipei sale de suflet. Ilie Balaci, vizită în cantonamentul Craiovei joi: ”Am câştigat acest meci datorită lui”
Comentarii

Ilie Balaci i-a vizitat joi, în cantonament pe fotbaliştii lui Devis Mangia. A fost ultima contribuţie a legendei Craiovei pentru echipa sa de suflet, el reuşind cumva să-i motiveze pe fotbaliştii actualei Universitatea.

Nicuşor Bancu, internaţionalul român al Craiovei e primul care recunoaşte: ”Am vorbit şi cu colegii în vestiar, după meci. Am zis că victoria asta sigur e de la el, pentru că am primit gol în minutul 8, dar dânsul a fost cu noi în seara asta”. Fotbalistul de bandă al Universităţii este sprijinit în afirmaţiile sale post meci de antrenorul Devis Mangia: ”Într-adevăr, Ilie Balaci a venit joi seara la noi. Am vorbit cu el, a vorbit cu băieţii mei. A transmis ceva. Mi-a zis să am încredere în aceşti băieţi, în această echipă. Cred că azi (n.r duminică) am câştigat acest meci datorită lui” mărturiseşte şi italianul.

Şi Alex Mitriţă a dezvăluit că a discutat joi cu fostul mare erou al oltenilor: ”Am vorbit cu dânsul în urma cu 2 zile, a fost o zi tristă pentru mine personal, am intrat foarte greu pe teren dar cand am vazut aceşti suporteri minunaţi...Dânsul mi-a zis că se distra pe teren şi că asta trebuie să fac şi eu. Vor rămâne aceste cuvinte etern în inima mea. Am primit gol în minutul 8. Aşa a vrut domnul Ilie Balaci să se întâmple, să primim gol în minutul 8 şi apoi să ne revenim şi să marcăm două goluri. Am intrat în vestiar: am primit un gol în minutul 8, ăsta a fost un semn de sus. Ne-am încurajat unul pe altul şi am intrat pe teren şi am demonstrat că am meritat în această seară victoria. A fost un discurs, nu numai eu l-am ţinut, toată echipa şi cei străini au fost şi ei afectaţi

Dezvăluirile din vestiarul Craiovei le continuă Mateiu. Mijlocaşul oltenilor pare marcat de ceea ce s-a întâmplat joi seara. Vorbeşte cu emoţie în faţa camerelor şi confirmă: ”Ce s-a întâmplat e cea mai mare tragedie de până acum. Dumnezeu a vrut să luăm gol în minutul 8. Mă uitam pe tabelă şi mi se părea incredibil. Nu ne-am gândit la meci, ci  la Ilie Balaci. Ştiu că îi plăcea cum jucam, chiar mi-am dorit să fac o poză cu dânsul şi după patru ani de zile am reuşit chiar joi. Am stat de vorbă şi am făcut poze. Nu îmi venea să cred. Un om mare, mare de tot. Dacă s-ar propune retragerea numărului 8? Da, chiar m-am gandit la acest lucru şi dacă îmi spune cineva din club să îl retrag, nu e niciun fel de problemă spune Alexandru Mateiu.

Prezenţa marelui dispărut alături de olteni le-a oferit elevilor lui Devis Mangia un imbold indiscutabil. Craiovenii au revenit aseară de la 0-1 şi s-au impus în faţa FCSB-ului cu 2-1. La acest scor, vârful Koljic a ratat şi o lovitură de la unsprezece metri.

Ilie Balaci a crescut la Universitatea Craiova şi a debutat la echipa mare în 1973. A evoluat pentru Ştiinţa până în 1984, perioadă în care a devenit cel mai iubit şi mai important fotbalist al echipei. Balaci a bifat 65 de selecţii în echipa naţională pentru care a marcat de 8 ori. Şi-a început cariera de antrenor în 1988 şi a uimit prin performanţele sale din lumea arabă şi din Africa. 22 de trofee a câştigat ca antrenor în aceste zone, iar ultima dată a antrenat Al Suwaiq din Oman. 

Afla mai multe despre: ilie balcicsu craiovadevis mangiamateiubancu 

viewscnt
Articole similare