Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultraşii de la „Uniţi Sub Tricolor” nu regretă ce s-a întâmplat în meciul cu Kosovo: ”O partidă întreruptă pentru nimic! Am asistat la un circ de prost gust”

Ultraşii de la „Uniţi Sub Tricolor” nu regretă ce s-a întâmplat în meciul cu Kosovo: ”O partidă întreruptă pentru nimic! Am asistat la un circ de prost gust”

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de fotbal a României a învins dramatic selecţionata Kosovo, cu scorul de 2-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Suporterii de la ”Uniţi Sub Tricolori” au răbufnit după cele întâmplate pe Arena Naţională, motiv pentru care au emis un comunicat dur, unde au lăsat de înţeles că nu regretă nimic, ba mai mult, aceştia îi acuză pe fotbaliştii kosovari că au premediat totul.

„Pentru grupul nostru, coerenţa şi consecvenţa sunt unele din valorile principiare şi de la care nu ne abatem niciodată. 

Aşa cum la ambele întâlniri cu Serbia, în 2018, dar şi la meciul tur de la Priştina, indiferent de riscuri, am afirmat fără să ne cenzurăm şi în mod răspicat opinia noastră referitoare la cele două provincii desprinse de ţara mamă prin intervenţii ale unor agresori externi, aşa am făcut-o şi marţi.

Ne simţim datori să facem asta şi e forma noastră de a aminti adevărul istoric atât de important pentru conştiinţa şi integritatea teritorială a fiecărui stat, deşi acesta se vrea ascuns şi mistificat, la cererea marilor puteri mondiale. 

Iar această cenzură agresivă care datează de decenii, pentru a rescrie istoria României şi Serbiei în acest caz, pare că îşi face în mod perfid treaba cu marea majoritate a oamenilor, cărora le sunt spălate minţile fără nicio opoziţie, inclusiv în ţările care au fost jefuite de aceste provincii istorice. „Am asistat marţi seară la un circ de prost gust premeditat de jucătorii kosovari, care au venit chitiţi ca la orice simplă scandare sau mesaj afişat pe tematica aceasta, să puna presiune pe arbitrii, observatori şi organizatori, pentru a forţa câştigarea meciului la masa verde. 

Caracter josnic şi nedemn pentru nişte bărbaţi, comportament de profitori şi dame de pension. De la începutul meciului până la întreruperea lui, dar mai ales după reluarea jocului, echipa kosovară a provocat în permanenţă publicul, prin semne obscene arătate spre tribune, obiecte aruncate spre suporteri, gesturi ironice şi multe altele.

Inclusiv pe teren s-a văzut atitudinea lor de a provoca în continuu, în mai multe clinciuri cu jucătorii noştri.

Altfel, de la un banner şi-o scandare care evocau un adevăr care se aliniază şi opiniei statului român, fără a fi din peluză nicio manifestare rasistă, xenofobă, obscenă, jignitoare, absolut nimic ilicit, s-a creat un mare scandal orcherstrat de kosovari, cu complictatea UEFA, la care FRF a reacţionat mizerabil ulterior, iar spectatorii din tribună au picat în plasă şi şi-au arătat încă o dată limitele ca indivizi obedienţi şi uşor manevrabili ”, spun cei din „UST”. 

”Tricolorii” ocupă a doua poziţie în Grupa I, cu 12 puncte, la două lungimi în spatele liderului, Elveţia. 

Afla mai multe despre: kosovouniţi sub tricolorromâniafrf 

viewscnt
Articole similare