Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultraşii români puşi la zid: ”Misiune îndeplinită! Au vrut să scoată bani din vistieria FRF şi au reuşit!”

Ultraşii români puşi la zid: ”Misiune îndeplinită! Au vrut să scoată bani din vistieria FRF şi au reuşit!”

Fotbal

Comentarii

UEFA a stabilit azi că la meciul dintre România şi Suedia, disputat pe 15 noiembrie 2019 pe Arena Naţională, scor 0-2, n-au existat manifestări rasiste. Partida s-a disputat în preliminariile EURO 2020.

La Telekom Sport, Andrei Vochin a pus însă la zid ultraşii români, după ce FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru utilizarea de către fani a materialelor pirotehnice.

”Noi am luat amendă şi după ultimele meciuri de la tineret. Contorul merge, iar domnii care vor să scoată bani din vistieria Federaţiei au acum misiunea îndeplinită”, a spus Vochin, Telekom Sport.  

Decizia Comisiei de Disciplină UEFA, după ce suedezii s-au plâns de scandări rasiste pe Arena Naţională

În urma declaraţiilor din tabăra suedeză, UEFA a decis să numească un inspector disciplinar care să ancheteze cazul de la Bucureşti. Acesta a discutat cu doi dintre jucătorii Suediei, ambii susţinând că s-au auzit scandări rasiste. De asemenea, a găsit înregistrări în care fotbalistul Alexander Isak era apostrofat de suporterii români. Astfel, UEFA a decis să deschidă o procedură disciplinară pe această speţă.

Juriştii FRF au avut la dispoziţie doar trei zile pentru a pregăti apărarea. În acest timp, s-au depus la dosar declaraţiile a trei dintre jucătorii noştri, s-au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video şi s-au extras declaraţii din tabăra Suediei care au negat prezenţa rasismului, inclusiv cele ale selecţionerului Janne Anderson de la conferinţa de presă de după meci, când a declarat că nu a auzit astfel de scandări.

În plus, s-a demonstrat că au existat doar huiduieli, iar acestea au fost prezente şi în momentele în care mingea nu se afla la jucătorul Alexander Isak. Un alt argument important prezentat la UEFA de Departamentul Juridic al FRF a fost faptul că niciodată în istorie nu am fost suspendaţi pentru manifestări rasiste cu direcţie către fotbaliştii de culoare.

Dovezile furnizate de Federaţia Română de Fotbal i-au convins pe membrii Comisiei de Disciplină UEFA că nu se impune nicio sancţiune.

În schimb, Federaţia Română de Fotbal a fost amendată cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren şi afişarea de bannere interzise.

Afla mai multe despre: andrei vochin 

viewscnt
Articole similare