Experiențe împreună.
You are here:

Uluitor! Reacţia fanilor lui Inter, după ce Lukaku a fost întâmpinat cu sunete de maimuţă: "Este o formă de respect"

Uluitor! Reacţia fanilor lui Inter, după ce Lukaku a fost întâmpinat cu sunete de maimuţă: "Este o formă de respect"

Serie A

Comentarii

Un grup de fani ai lui Inter susţine că sunetele de maimuţă venite din tribună, în momentul în care atacantul echipei din Milano a excutat un penalti la meciul cu Cagliari, reprezintă o formă de respect şi nu o jignire rasistă.

Într-o scrisoare deschisă, suporterii echipei Inter încearcă să-i scuze pe fanii formaţiei Cagliari, cei care l-au jignit pe jucătorul belgian.

"Ne pare rău că tu crezi că incidentele de la Cagliari au fost rasiste. Trebuie să înţelegi că Italia nu este ca multe alte ţări din nordul Europei, unde rasismul este o problemă reală. Înţelegem că asta ţi se poate părea rasist, dar nu este aşa. În Italia folosim unele <căi> doar pentru a ajuta echipele noastre şi a încerca să-i enervăm pe adversari, nu din rasism, ci pentru a-i şicana. Te rugăm să consideri această atitudine a fanilor italieni ca o formă de respect, pentru faptul că ei se tem de tine şi de golurile pe care le poţi marca împotriva echipelor lor şi nu pentru că ei te urăsc sau sunt rasişti", se arată într-o scrisoare deschisă a Inter Fan Group Curva Nord, publicată pe Facebook.

Atacantul belgian Romelu Lukaku a fost victimă a scandărilor rasiste la meciul pe care echipa lui, Inter Milano, l-a câştigat, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Cagliari.

Fanii gazdelor au imitat sunete de maimuţă în momentul în care Lukaku se pregătea să execute penaltiul prin care Inter a stabilit scorul final, în minutul 72. Jignirile au continuat câteva secunde după ce belgianul a trimis mingea în poartă, putând fi auzite pe transmisia în direct a televiziunii italiene. Lukaku a trimis o privire furioasă spre zona stadionului de unde au venit sunetele, apoi a fost îmbrăţişat de coechipierii săi. Meciul s-a reluat normal, arbitrul neintervenind.

În aprilie, Moise Kean, atunci la Juventus, a primit acelaşi tratament în Sardinia, la fel Blaise Matuidi, tot de la formaţia torineză.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe