Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un antrenor ucrainean îi critică pe Mircea Lucescu şi De Zerbi: "Parcă sunt în campionatul sătesc"

Un antrenor ucrainean îi critică pe Mircea Lucescu şi De Zerbi: "Parcă sunt în campionatul sătesc"
Comentarii

Fostul antrenor al echipei Oleksandria, Volodimir Şaran, şi-a exprimat indignarea faţă de comportamentul antrenorilor străini din Ucraina, el vizându-i pe Mircea Lucescu şi Roberto De Zerbi şi atitudinea arbitrilor faţă de aceştia.

Mircea Lucescu şi De Zerbi, tratament preferenţial în Ucraina?

"Aş dori să atrag atenţia asupra modului în care noi, antrenorii ucraineni, suntem asupriţi în procesul de arbitraj. Eu, precum colegii mei Iuri Maximov şi Ruslan Kostîşin, sunt un om care dă frâu liber emoţiilor, la fel ca specialiştii străini care lucrează în fotbalul nostru. Din anumite motive, arbitrii ne arată imediat cartonaşul galben sau roşu pentru orice încălcare, fie că am spus ceva greşit, fie că am ieşit din suprafaţa tehnică. Ei pur şi simplu aleargă pe terenul de fotbal, de parcă nu este un meci sub egida Liigii Profesioniste Ucrainene, ci un meci de campionat regional, în vreun sat.

Mircea Lucescu s-a dus la centrul terenului într-un meci în care Dinamo a jucat cu Kolos, scor 2-2. Iar în meciul de ieri, de la Poltava, după ce s-a marcat un gol, antrenorul Şahtiorului, Roberto De Derby, a alergat pe terenul de fotbal douăzeci de metri. Înţeleg, sunt emoţii. Dar noi, antrenorii ucraineni, alergăm pe margine în timpul jocului şi nu ne permitem să depăşim suprafaţa tehnică în acest fel. Acest lucru nu pare să se aplice străinilor. Ei fug pe teren, dar nu sunt reproşuri la adresa lor,  nici din partea celui de-al patrulea oficial, nici din partea centralului. De ce? Aceasta este singura întrebare pe care mi-am pus-o după meciul de ieri, dintre Vorskla şi Şahtior. Este neplăcut să te uiţi la el. Există duble standarde.

Da, înţeleg că Lucescu este un antrenor recunoscut în Europa, dar asta nu înseamnă că în meciul amintit cu Kolos trebuie să mergi la mijlocul terenului şi să-i spui arbitrului tot ce crezi. Dacă un antrenor ucrainean ar fi făcut-o, nu există nicio îndoială că s-ar fi arătat imediat un cartonaş roşu. Şi acum nu mai vorbesc despre mine, care a avut deja trei eliminări, şi nici despre Maximov şi Kostîşin, care au de asemenea destule, ci despre orice specialist intern. De aceea, spuneţi-mi, judecătorii nu dău dovadă de aceleaşi principii în cazul tuturor, fără excepţie? Suntem o naţiune ucraineană care luptă pentru ucraineni şi se străduieşte ca totul să fie bine în ţara noastră şi ca noi să fim în Uniunea Europeană. Şi se dovedeşte a fi o prostie. Mii de suporteri urmăresc meciuri de fotbal cu episoade precum cel de la Poltava şi nu înţeleg ce se întâmplă. Acest lucru este ieşit din comun", a declarat Şaran, pentru ua-football.com.

În vârstă de 50 de ani, Şaran a antrenat mult timp echipa Oleksandria, din 2010 până în 2011 şi din 2013 până în 2021.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare