Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un arbitru din Anglia a fost ameninţat cu moartea, în urma acordării unui cartonaş roşu. Acesta a declarat că nu vrea să mai arbitreze etapa viitoare

Un arbitru din Anglia a fost ameninţat cu moartea, în urma acordării unui cartonaş roşu. Acesta a declarat că nu vrea să mai arbitreze etapa viitoare

Premier League

Comentarii

West Ham vs Fulham a avut loc sâmbătă şi s-a încheiat 0-0. În minutul 90+7, arbitrul Mike Dean a acordat un cartonaş roşu unui mijlocaş ceh al West Ham-ului, Thomas Soucek, pentru o aparentă lovitură cu cotul, asupra lui Mitrovic. Reluarea, însă, a arătat că atacantul sârb a exagerat contactul, iar fanii West Ham-ului au avut o reacţie josnică la întreaga situaţie. Aceştia i-au adresat, pe diverse reţele de socializare, ameninţări cu moarte arbitrului englez şi familiei sale.

Mike Dean este unul dintre cei mai experimentaţi arbitrii din premier League. În vârstă de 52 de ani, acesta arbitrează de mai mult de un deceniu la cel mai înalt nivel, dar aceasta nu l-a salvat din a lua o decizie greşită în ultimul meci condus.

Dean a ales să îi arate un cartonaş roşu lui Soucek după ce acesta a lovit, din greşeală, un adversar, cu cotul. Ce este şi mai inexplicabil este faptul că arbitrul englez a analizat incidentul pe monitorul de pe marginea terenului, dar oricum nu a luat decizia corectă. Totuşi, reacţiile la greşeala sa sunt mai mult decât exagerate. Diverse persoane i-au adresat ameninţări cu moartea lui Dean şi familiei sale, iar acesta a declarat că nu vrea să arbitreze în următoarea etapă. Poliţia a fost informaţă în legătură cu situaţia, iar o investigaţie este în curs.

”Ameninţări şi abuz de acest fel sunt complet inacceptabile şi îi susţinem decizia lui Mike să raporteze poliţiei mesajele primite de familia sa. Nimeni nu ar trebui să fie victima unor mesaje dezgustătoare precum acestea. Abuzul online este inacceptabil şi mai multe lucruri sunt necesare pentru a rectifica problema” a declarat Mike Riley, directorul Professional Games Match Officials Ltd (PGMOL), pentru The Times.

Cartonaşul roşu a fost anulat, retrospectiv, de Asociaţia de Fotbal, din Anglia.

Afla mai multe despre: west hampremier league 

viewscnt
Articole similare