Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un avocat a reuşit să înregistreze marca Steaua la Uniunea Europeană: ”Talpan nu mai are dreptul să o folosească”. FOTO | Ce nu spune însă Pompiliu Bota

Un avocat a reuşit să înregistreze marca Steaua la Uniunea Europeană: ”Talpan nu mai are dreptul să o folosească”. FOTO | Ce nu spune însă Pompiliu Botagalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Pompiliu Bota, avocatul hunedorean care a cerut recunoaşterea mărcii Steaua la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), a primit răspuns pozitiv, după un proces care a durat trei ani.

Pe 3 martie 2020, Pompiliu Bota a primit recunoaştere la nivel european pentru marca Steaua, cea pe care Gigi Becali a pierdut-o în decembrie 2014, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acum, EUIPO i-a eliberat lui Pompiliu Bota Certificatul de Înregistrare la nivel european, ceea ce înseamnă că marca pe care a înregistrat-o intră în Registrul Mărcilor Uniunii Europene.



Bota a început procesul de înregistrare pe 29 septembrie 2017, acesta s-a încheiat cu un răspuns pozitiv pe 3 martie 2020 şi avocatul hunedorean are acum drepturile asupra acestei mărci până în 29 septembrie 2027. Într-o declaraţie pentru ziardecluj.ro, Bota susţine că certificatul EUIPO primează în faţa mărcii înregistrate la OSIM şi spune că acum el este cel care deţine marca. În plus, vrea să-l dea în judecată pe Florin Talpan şi susţine că vrea să i-o cedeze gratuit lui Gigi Becali.



”Încă nu am luat legătura cu Gigi Becali pe această temă. Prima dată trebuie să-l oblig pe Talpan să nu mai folosească marca, urmând să-l acţionez în judecată”, a declarat Pompiliu Bota pentru Ziar de Hunedoara.

Florin Talpan ar fi depus o opoziţie la EUIPO pentru a împiedica înregistrarea mărcii Steaua, dar aceasta i-ar fi fost respinsă.

”Am dreptul să folosesc brandul Steaua şi am dreptul să dau în judecată pe cine îl foloseşte fără acordul meu. Pot da în judecată Armata. Pot să le cer bani grei! Până atunci îi cer lui Talpan să-şi vadă de treaba lui. Prima dată vreau să-l fac pe Talpan să nu mai folosească numele Steaua. Să înţeleagă că nu mai are dreptul ăsta. Talpan a atacat timp de 3 ani procedura şi a pierdut. Acum a pierdut definitiv până în 2027. Domnul Talpan e un om rău”,”, a spus Bota pentru ProSport.

Ce a obţinut, de fapt, Pompiliu Bota

Ce nu spune avocatul din Hunedoara este că EUIPO i-a recunoscut marca Steaua pentru punctul 35 din Convenţia de la Nice. Ce ce înseamnă că poată să folosească marca pentru ”Publicitate, conducerea şi administrarea afacerilor şi lucrări de birou”. Ceea ce înseamnă că nu este clar dacă o va putea folosi pentru o echipă de fotbal. Este posibil să fi fost o chichiţă prin care Pompiliu Bota a reuşit să obţină înregistrarea mărcii Steaua la nivel european.

 

 

 

Convenţia de la Nice este o clasificare internaţională a bunurilor şi serviciilor solicitate pentru înregistrarea mărcilor. Lista este actualizată o dată la cinci ani.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pompiliu bota 

viewscnt
Articole similare