Experiențe împreună.
You are here:

Un condamnat în "Dosarul Valiza" are o avere mai mare decât Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu şi Gică Hagi

Un condamnat în "Dosarul Valiza" are o avere mai mare decât Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu şi Gică Hagi

FCSB

Teia Sponte, mâna dreaptă a lui Gigi Becali şi fost vicepreşedinte la Steaua a intrat pe poziţia 133 în ierarhia celor mai bogaţi 300 de români, cu o avere de 44 de milioane E

Revista Top 300 Capital a lansat pe piaţă ediţia din 2017 a celor mai bogaţi români. Interesantă este intrarea în clasament a omului de afaceri Teia Sponte, fost vicepreşedinte la Steaua şi unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Gigi Becali. Teia a intrat în Top 300 după ce a reuşit să vândă un teren de 48 de hectare companiei Vastint România, divizia IKEA, pentru o sumă estimată de Capital la 24 de milioane de euro. Pe terenul cumpărat, firma vrea să ridice un complex de locuinţe. 

În decembrie 2008, Becali a fost trimis în judecată în dosarul "Valiza" de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. După 5 ani, el a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Victor Piţurcă a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, iar Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mită. Fostul selecţioner a fost primit un an cu suspendare, iar Sponte doi ani, tot cu suspendare. 

Comentarii
viewscnt
Articole similare