Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un decar şi un puşti-minune pentru noua eră de la Barca! Laporta îl face uitat pe Messi

Un decar şi un puşti-minune pentru noua eră de la Barca! Laporta îl face uitat pe Messi

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona lucrează să construiască noua eră, după plecarea lui Leo Messi (34 de ani). Joan Laporta îl face uitat Messi cu Riqui Puig şi Alex Collado (ambii 22 de ani), doi jucători crescuţi în celebra academie a catalanilor, La Masia, dar care momentan nu sunt în prim-plan la echipa mare a formaţiei de pe Camp Nou.

Leo Messi a plecat de la Barcelona şi a lăsat un gol imens în echipa catalanilor, însă Joan Laporta vrea să-l facă uitat cât mai repede pe omul care, deşi a ajuns la o înţelegere şi voia să continue pe Camp Nou, nu şi-a putut prelungi contractul cu formaţia blaugrana. La Masia a "produs" doi jucători care sunt consideraţi drept viitorul clubului în era post-Messi. Este vorba despre Alex Collado şi Riqui Puig.

Un decar şi un puşti-minune pentru noua era de la Barca! Laporta îl face uitat pe Messi

Schimbarea de generaţie este una evidentă la Barcelona, care a scăpat de jucătorii cu salarii foarte mari şi se concentrează acum pe găsirea noilor talente care să ducă mai departe tradiţia de peste 100 de ani a clubului. Jurnalistul Albert Roge, de la Sport, scrie că Riqui Puig şi Alex Collado sunt consideraţie fotbalişti cheie pentru noua eră de la Barcelona, care să-l facă uitat pe Messi.

Collado, care are o situaţie mai specială la club în acest moment, este un fotbalist asemănat mult cu Messi de cei din La Masia. A purtat numărul 10 la Barcelona şi joacă exact pe postul care l-a consacrat pe Messi, cel de extremă dreapta. În ceea ce-l priveşte pe Riqui Puig, acesta a prins destule minute în trecut la echipa mare a Barcelonei, însă a fost tras pe linie moartă de antrenorul Ronald Koeman, cu care are o relaţie tensionată.

Barcelona, forţată să mizeze pe tineri

Barcelona se află într-o situaţie extrem de delicată din punct de vedere financiar, situaţie care a dus la măsuri importante luate de club. Cea mai importantă pierdere e cea lui Leo Messi, starul argentinian căruia nu i-a putut fi prelungit contractul, şi Luis Suarez, care a plecat imediat după ce Ronald Koeman a fost instalat pe banca tehnică.

Având în vedere situaţia financiară, Barcelona a trebuit să se bazeze pe jucători tineri şi să aducă în faţă fotbalişti care au costat puţin sau crescuţi în academie. Ansu Fati, Pedri, Gavi, Balde, Dest, Araujo, Mingueza sau Demir sunt doar câteva nume din noua generaţie de la Barcelona.

Afla mai multe despre: barcelonaalex colladoriqui puiglaportamessiera 

viewscnt
Articole similare