Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un detaliu mai puţin cunoscut despre vaccinul Sputnik V. Cei vaccinaţi nu au voie să consume alcool timp de 42 de zile de la administrarea primei doze

Un detaliu mai puţin cunoscut despre vaccinul Sputnik V. Cei vaccinaţi nu au voie să consume alcool timp de 42 de zile de la administrarea primei doze

Diverse

Comentarii

Tatiana Golikova, vicepremier al Rusiei şi cea care supraveghează campania de vaccinare împotriva COVID-19, a dezvăluit un detaliu mai puţin cunoscut despre vaccinul Sputnik V. Cei care fac vaccinul nu au voie să consume alcool sau droguri trebuie să se abţină de la aceste vicii în următoarele 42 de zile de la administrarea vaccinului.

Rusia se mândreşte că vaccinul Sputnik V are o eficacitate de peste 95%. Există însă şi detaliu despre care s-a vorbit mai puţin. Cei care şi-au făcut vaccinul nu au voie să consume alcool pentru următoarele 42 de zile, scrie astăzi publicaţia Marca.

Tatiana Golikova, vicepremier al Rusiei, susţine că alcoolul şi drogurile pot anula efectele vaccinului Sputnik V: 

”Persoanele vaccinate ar trebui să evite locurile publice şi să renunţe la consumul de droguri şi alcool, care ar putea suprima sistemul imunitar, în primele 42 de zile după ce s-a aplicat prima dintre cele două doze”, a declarat Tatiana Golikova, citată de Marca.com.

Rusia are în acest moment peste 2,4 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 23.000 de cazuri noi şi este 450 de decese provocate de noul coronaviurs. În acest context, Rusia a început campania de vaccinare şi primii care vor beneficia de Sputnik V vor fi medicii şi profesorii. 

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare