Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost antrenor de la Sevilla, aproape de naţionala României! Informaţia anunţată după ruşinea trăită de tricolori în Armenia. Primele detalii

Un fost antrenor de la Sevilla, aproape de naţionala României! Informaţia anunţată după ruşinea trăită de tricolori în Armenia. Primele detalii
Comentarii

Selecţionerul Joaquin Caparros (65 de ani), cel care a administrat una dintre cele mai grele înfrângeri din istoria naţionalei României, scor 3-2 cu Armenia, la Erevan, a fost pe lista Federaţiei Române de Fotbal, pentru a-i pregăti pe tricolori. Dezvăluirea a fost făcută de tehnicianul lui ASU Poli Timisoara, Dan Alexa, care a oferit mai multe detalii.

Selecţionerul Armeniei, Joaquin Caparros, putea fi antrenorul naţionalei României

Într-un interviu acordat Telekom Sport, Dan Alexa a vorbit, printre altele, şi despre naţionala României, care se află, din nou, într-un punct critic. Ţăruşul a fost bătut de experimentatul Joaquin Caparros, antrenorul care a revoluţionat jocul Armeniei. 

O informaţie interesantă a fost dezvăluită de Dan Alexa. Joaquin Caparros a fost pe lista scurtă a FRF pentru a deveni selecţionerul României, înainte ca germanul Christoph Daum să fie angajat de federaţia română. Tehnicianul lui ASU Poli Timişoara a aflat detaliile de la preparatorul fizic al spaniolului. 

"A fost un rezultat neaşteptat (n.r. - Armenia - România 3-2). Îl ştiam pe Caparros. A fost şi pe lista scurtă a naţionalei României, chiar înainte de Daum, dacă nu mă înşel. Era Caparros pe lista scurtă ca să-l luăm noi, la naţională. Avea un preparator spaniol şi de atunci mi-a zis <<Dacă vine Caparros la naţionala României, o să vedeţi o schimbare incredibilă>>. Armenia a arătat foarte bine. Nu doar că a învins, ci a şi impus ritmul jocului cu noi", a declarat Dan Alexa pentru Telekom Sport.  

Astfel, în 2016, după EURO, FRF l-a ales pe Christoph Daum, care a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018. La acel moment, actualul selecţioner al Armeniei era liber de contract şi o experienţă vastă în antrenorat, la fel ca germanul care a stat pe banca tricolorilor. 

Joaquin Caparros are 509 de meciuri la nivelul primei ligi din Spania, La Liga, iar de-a lungul carierei a antrenat mai multe echipe din ţara natală, cele mai importante fiind: Villarreal, Sevilla, Deportivo La Coruna, Athletic Bilbao, Levante, Osasuna sau Granada. Pe banca Armeniei, selecţionerul dorit şi pe banca României a semnat în martie 2020 şi mai are contract până în noiembrie 2021. 

Dan Alexa îi ia apărarea lui Mirel Rădoi

"Cam ăsta e nivelul nostru. Îl sprijin pe Rădoi. Ce a făcut Rădoi, nu a făcut nimeni. Încearcă să schimbe filosofia de joc. Cu siguranţă nu e uşor. E criticat pentru schimbări, dar ştiu antrenori la echipa naţională care au greşit mai multe schimbări decât Rădoi. Sunt alături de Rădoi, e acelaşi care ne-a dus în semifinalele EURO U21. Să i se acorde prijin. Ce încearcă Mirel e ceva ce nu a încercat nimeni, să schimbe filosofia", a mai spus "Chirurgul" pentru Telekom Sport. 

Naţionala României e pe locul al patrulea în grupa J, cu trei puncte, la egalitate cu Islanda. De cealaltă parte, Joaquin Caparros a dus-o pe Armenia pe primul al grupei, cu nouă puncte, peste Macedonia de Nord, locul secund, şi Germania, locul al treilea, ambele cu şase puncte. 

Afla mai multe despre: joaquin caparrosjoaquin caparros romaniajoaquin caparros armeniajoaquin caparros armenia romaniajoaquin caparros selectioner romania 

viewscnt
Articole similare