Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost campion olimpic a fost condamnat la închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unor minori

Un fost campion olimpic a fost condamnat la închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unor minori

Jocurile olimpice

Comentarii

Curtea de Apel din Viena a confirmat, sâmbătă, condamnarea fostului sportive Peter Seisenbacher, campion olimpic la judo în 1984 şi în 1988, pentru abuzuri sexuale asupra unor persoane minore, relatează L’Equipe şi AFP.

Tribunalul urmează să se pronunţe asupra validităţii pedepsei de cinci ani de închisoare decisă în primă instanţă în urmă cu patru luni.

Seisenbacher, acum în vârstă de 60 de ani, a fost găsit vinovat de toate acuzaţiile la adresa sa, între care şi cea de viol în formă agravată.

Victimele sunt două fete, dintre care una avea 9 ani la momentul faptelor, iar cealaltă avea 13 ani. Fetiţa de 9 ani în momentul primului viol a spus că bărbatul a avut relaţii sexuale cu eat imp de trei ani.

O altă fată a vorbit în instanţă despre o tentativă de agresiune sexuală care a avut loc într-un cantonament, atunci când avea 16 ani.

Seisenbacher le-a antrenat pe fete la sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000.

Bărbatul nu s-a prezentat la proces în decembrie 2016 şi a făcut obiectul unui mandat de arestare internaţional. El a fost extrădat în septembrie de Ucraina, unde iniţial a solicitat azil, iar apoi aîncercat să fugă folosind acte false.

Afla mai multe despre: peter seisenbacherinchisoareviol 

viewscnt
Articole similare